sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Kun joulupukki ei enää riittänyt

Siitä taitaakin jo olla aikaa kun viimeksi mitään mielipidejuttuja blogissani kirjoittelin, mutta nyt kasvoi ärsytys niin suureksi että on ihan pakko vähän purkaa ajatuksia tänne! En tiedä johtuuko mun suuri ärtymykseni raskaushormoneista vai kiivastunko nyt aivan oikeastikin näin paljon tälläisestä asiasta mutta samapa tuo, nyt annan tulla tuutin täydeltä! Me oltiin siis tänään koko perhe keskustassa Aleksin joulukadun avajaisissa, tapahtumassa joka pienenä ja vähän isompanakin oli mulle todella tärkeä. Siitä alkoi jokavuotinen joulunodotus ja oli upeaa käydä morjenstamassa joulupukkia ja tonttuja. Ihmisvilinässä oli oma viehätyksensä, Joulukadun avajaiset oli (ja on edelleen) kyllä tapahtuma joka todella kerää kaikki helsinkiläiset samalle kadulle yhtä aikaa. Mun suuri järkytys tämänpäiväisestä tapahtumasta johtuu varmasti osittain siitä, että avajaisissa olen viimeksi ollut 2000-luvun alussa ollessani noin 10-vuotias ja silloin tapahtuma vielä tuntui odottamisen arvoiselta ja taianomaiselta. Ehkä latasin liian suuria odotuksia lapsuuden muistojen pohjalta, mutta totuus on se että avajaisista puuttui kaikki se joulun riemu ja tunnelma, mitä odotin ja minkä takia innoissani paikalle raahauduimme vaikka säätiedoite sadetta lupailikin.
                  Raflaava otsikko juontaa siitä, että mä en kertakaikkiaan voi ymmärtää mitä Angry Birdsit tekevät Joulupukin kulkueessa! Ihan oikeasti, kenen idea oli tuoda  nuo muutenkin jo totaalisen ylimarkkinoidut tuotteet joulukulkueeseen mukaan? Tapahtumassa oli toki paljon ulkomaalaisia turistejakin katsomassa joille linnut varmasti olivat ihan kiva lisänähtävyys, mutta eikö Joulupukissa ole jo tarpeeksi viehätystä turisteillekin? Angry Birdsit ovat oikein kattavasti edustettuina suunnilleen Suomen jokaisessa vähänkin suuremmassa kaupungissa ja  turistit kyllä varmasti löytävät lintuinnostukselleen Suomen reissulla vastinetta vaikkei niitä siihen kulkueeseen olisikaan otettu mukaan! Mun mielestä on vaan aivan järjetöntä liittää kaksi täysin toisiinsa liittymätöntä asiaa yhteen ja tehdä siitä mm. markkinointivideo. Niin, se video, katsokaapa tämä pätkä:


Kenen järjettömän typerä idea on, että "Porot ovat karanneet ja Angry Birdsit pelastavat joulun jakamalla lahjat Joulupukin kanssa!"? Mun mielestä on ihan hirveää, että tuollaista soopaa tehdään ja videokin on selkeästi tehty lapset mielessä pitäen, mikä tekee siitä vielä kahta kauheamman. En mä ainakaan halua lapsilleni opettaa että Angry Birdsit ne pelastavat joulun vaan kertoa sitä oikeaa Joulun tarinaa tontuista, poroista ja Joulupukista joka reellä matkaa maailman halki. Mun mielestä tämä on suunnilleen Joulun raiskaus näin suoraan sanottuna! Joku voisi nyt tulla sanomaan, että ei oikeaan Joulusanomaan kuulu joulupukki vaan Luukkaan evankeliumin jakeet 1-20, mutta eiköhän me kaikki tiedetä että nykyisin Joulu suurimmalle osalle ihmisistä tarkoittaa nimenomaan tätä punavalkoista, tonttujenkirjavaa juhlaa ja se uskonnollinen puoli on useimmille vain sivuseikka. Näin ei varmasti aina ole ollut ja nyt mulla herääkin kysymys että tämänpäiväinen Joulukulkueko oli sitten suunnannäyttäjä sille miltä Joulu seuraavien vuosien saatossa alkaa näyttää? Joulun klassikkolaulut on uudelleensanoitettu jo Smurffien toimesta ja poroja ei enää tarvita kun lahjat jakavatkin Vihaiset linnut. Muutaman vuoden päästä Joulupukin pajassa työskentelee varmaankin Bakugan seuranaan Hello Kitty ja Joulupukki kyllästyy Joulumuorin pehmeän pullavaan olemukseen ja vaihtaa nuorempaan, olisiko joku Bratz-hahmoista kenties sopiva? Ihan oikeasti, eikö Joulu voisi olla se yksi asia maailmassa, jota ei tarvitsisi markkinoida piirroshahmojen avulla, vaan se kelpaisi ihan omana itsenään kuten aina ennenkin.
                Nyt ehkä poikkean hieman alkuperäisestä aiheesta, mutta mua on jo pidempään ärsyttänyt se kuinka ihan pienille lapsille tungetaan kaupallisia hahmoja joka tuutista ja siksi olen koittanut kyseistä tapaa itse välttää. Tiaralle Hello Kitty -pehmolelu on vain kissa ja Angry Birdsit kaupan hyllyllä lintuja siinä missä muutkin ja näin saa ollakin siihen asti että Tiara itse kiinnostuu jostakin hahmosta. Mä ymmärrän vanhemmilla lapsilla piirroshahmoinnostuksen, olinhan itsekin pienenä Marsupilamin ja Barbien perään eikä mulle kelvannut mikä tahansa nukke kun se oli oltava Baby Born, mutta juttu onkin siinä että löysin ne itse sitten kun olin sen ikäinen että aloin tarkkailla ympäristöä, telkkarin mainoksia ja Amon lelukuvastoa joulun alla. Kukaan ei niitä minulle tyrkyttänyt ellei sitten lähdetä isompien lasten suosikkilelujen takana vaikuttavaan markkinointikoneistoon. Nykyisin sensijaan monien vanhempien mielestä se tuntuu olevan tärkeää että jo pienellä taaperolla on oma suosikkihahmonsa ja mä en ymmärrä että miksi! Uskokaa tai älkää, Tiara oli puolivuotias kun sain blogiini ensimmäisen "Mikä Tiaran suosikkipiirroshahmo on?" -kysymyksen. Puolivuotias! Tiara on nyt vuoden ja kaksi kuukautta, eikä sitä suosikkia onneksi ole vieläkään ja jos se musta on kiinni niin ei tule olemaan vielä vuosiin. 
                 Mä en ole mikään kaupallisuuden vastustaja todellakaan, näkeehän sen siitäkin miten innoissani osallistun vuoden pahimpaan kulutusjuhlaan joulukoristehankinnoillani ja joululahjainnostuksellani, mutta joku raja sentään mullakin on. Nykymaailma on kaupallinen ja se on mulle ihan okei, mutta jo maalaisjärkikin sanoo ainakin mulla sen että ei se kaupallisuus kuulu vauvoille tai taaperoille. Vauvojen ja taaperoiden kuuluu oppia liikkumaan ja ymmärtämään yksinkertaisia asioita, tietää mitä lehmä sanoo ja mikä on lusikka. Ei sitä mikä on tämän hetken IT-hahmo lelumarkkinoilla. Ymmärrän että Joulukulkueen kohderyhmään kuuluvat ennenkaikkea vähän isommat lapset kuin Tiara, sekä ne jo kertaalleen mainitut turistit, enkä nyt kokenutkaan Angry Birdsien mukanaoloa kulkueessa henkilökohtaisena loukkauksena pientä lastani kohtaan joka ei pahemmin koko kulkueesta vielä mitään ymmärtänyt, mutta Jouluperinnettä ne mun mielestä loukkasivat. Voipa olla, että ensi vuonna jää Joulukadun avajaiset käymättä ja me viritellään ihan omat joulukauden avajaiset kotosalla perinnejoulutunnelmineen. 

Mitä mieltä te olette tästä ilmiöstä? Oliko joku muukin kenties avajaisia katsomassa ja huomasi saman asian? Herättikö tuo video teissä samanlaista ärsytystä kuin minussa vai olenko kenties kiihko-jouluihminen? :D Nyt on muuten sitten hetken aikaa myös anonyymikommentointi käytössä, ihan vain siksi että olisi hauskaa herättää keskustelua tästä aiheesta ja anonyymikommentoinnin salliminen madaltaa kynnystä tulla sanomaan oma mielipiteensä. Mutta heti jos anonyymiyden salliminen aiheuttaa  aiheeseen liittymättömiä asiattomia kommentteja niin se ominaisuus on täysin epäröimättä oikein helppoa ottaa myös heti pois käytöstä.

Mä kirjoittelen myöhemmin niitä kuulumisia lisää ja vähän kuviakin kulkueelta, varmaankin viimeistään huomenna, mutta siihen asti toivottelen ihanaa iltaa kaikille!

149 kommenttia:

  1. Siis ei oo todellista! Mä alan vihaamaan kohta pukkia kerta suostuu tollaseen angry birds -paskaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin kyllä oon nyt pukille vähän vihanen! :D

      Poista
  2. Ei herrajumala!!! nytkö ne on tunkenu niitä hemmetin vihasia lintuja jo JOULUUNKI!? eeei en oikeesti kestä! oon niin samaa mieltä et joulun perinteiset tontut ym on semmonen mitä ei vaan saa muuttaa.. ja etenkää mitää angry birdsejä -.- muutenki ärsyttävää ku niitä pitää tunkee JOKA PAIKKAAN mut ois nyt joulun jättäny niiltä rauhaan. raivostuttavaa kyllä!

    ja koska en oo muuten pystyny kommentoimaan pitkään aikaan ton anonyymi poiston takia nii pakko sanoa että oon niin ilonen teidän puolesta kun teillä on niin ihana uus asunto ja vieläpä vauvakin tulossa!! ihanaaa!! :--) hyvää joulunodotusta teille <3 toivotaan et noi kaupalliset angrybirdsit sunmuut ei pilaa koko jouluhenkeä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne valitettavasti on :( Niitä kyllä todella tungetaan aivan liian joka paikkaan :/

      Kiva että nyt kommentoit ja kiitoksia hirveän paljon<3 En mä pienistä lannistu, kyllä meillä kotona jouluhenkeä piisaa vaikka muille jakaa, mutta inhottaa että lapsuuden ihana muisto ei enää ollutkaan yhtään samanlainen kuin ennen :D Ihanaa joulunodotusta sinnekin<3

      Poista
  3. Oon kyl ihan samaa mieltä tosta et mitä ihmettä noi linnut tekee jossain joulukulkueessa? Itekkin haluan sit aikanaan kun on lapsia kertoa niille sitä vanhaa joulutarinaa poroista jne, eikä mitään tommosta...Nykymaailma ää voiei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Angry Birdsit on muutenkin jo vähän turhan nähty juttu, ja ei ne tosiaan jouluun sovi :/

      Poista
  4. On tuo minustakin mennyt aika paljon yli, mutta ei kai tämä tosiaan ole yhtään eri asia kuin sekään miten kaupallisuus ja joulupukki ovat vieneet joulun Jeesukselta. Minusta joulu on ennen kaikkea yhdessä olemista, hyvää ruokaa ja se tunnelma. Suosittelen muuten jouluyön messua alkaen 23.00 jouluaattona, mikäli sellaiseen on mahdollisuus! Jännä kokemus eikä perinteisen kaavan tylsäkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on, ajat muuttuu vaikka itse haluaisi pitää niistä perinteistä kiinni :/ Kiitos vinkistä! Mä oon suunnitellut meneväni joulupäivänä kirkkoon äidin kanssa, mutta katsotaan jaksaisinko valvoa jo jouluaattona :D!

      Poista
  5. jooo, mun mielestä ei mitkään angry birdsit kuulu mihinkäään joulukulkueesee, ja se sitä angry birdsiä joka reijästä tarvii tunkea kaikkeen , esim just tohon videoklippiin :D mut joo suomi on nyt niin ylpee kun me ollaan keksitty tälläne hieno juttu mikä on vvähän aikaa in :D iha varmaa pia suome lippu muuttuu johi angry birdsii :D mut joo oon sun kanssa samaa mieltä asiassa et joulukulkueeseen ei kuulu mitkään angry birdsit. Mun mielest muuteskin joulussa on se parasta ku tulee kauppojen ikkunoihi kaikkii joulujuttuja ja niitä on aina kiva käydä kattomassa. Muistan kun olin pieni ni me käytii aina äitin kanssa kattoo yks kaupan ikkuna joka kerta ku oltiin kaupungissa nisellane joulumuori joka keitti puuroo niiku se toimi sähköllä vitsi et se oli aina se odotettu juttu ! MUTTA HYVÄ POSTAUS :--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se hienoa että Suomella on ANgry Birdsit vientituotteena ja ne menestyvät maailmalla hienosti mutta sitä en tajua miksi kotimaassakin niitä pitää tyrkyttää ja vielä näin perinteikkääseen tapahtumaan :D Ihana sun lapsuusmuisto ja kiitoksia paljon<3

      Poista
  6. mielestäni tuo video oli ihan hauska, ainoa typerä juttu siinä on se, että suomalaiset vetävät aina vähän yli näitä suosiota saaneita brändejään. joka paikassa angry birds.. on se hyvä olla ylpeä menestyksestä, mutta liika on liikaa :D

    kuten mainitsitkin, kyllä niitä brändejä (baby born) on ennenkin ollut - nykyään se kuitenkin tuntuu ehkä jossain määrin ylitsepursuavalta, kun tieto liikkuu nopeampaa kuin ennen. ei mullekaan olisi muksuna mikä tahansa steffi kelvannut OIKEAN barbien sijasta. sellaista tämä vaan kaupallisuus on, valitettavasti pienille lapsillekin. suositut hahmot ja brändit kiinnostavat eniten, ja sitä on suht helppoa käyttää hyväkseen markkinontimielessä (esim. angry birds -limsat ja -karkit).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Video on ihan hauska, Angry Birdsit ihan hauskoja mutta jouluun ne eivät vaan mun mielestä kuulu :D Ja siis ihan oikeassa olet, sellaiseksi tää meininki tosiaan on valitettavasti mennyt, en tykkää :(

      Poista
  7. ihana hermoaminen :DDD oon ihan samaa mieltä kyllä, varsinkin tuosta pikkulasten merkkiuskovaisuudesta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhaha :DD Kieli poskella mä tätä kirjoittelin enkä korvat sauhuten kuten teksti ehkä antaa ymmärtää :D joskus on vain kiva vähän kärjistää :)

      Poista
  8. Kyllä itsellekin pisti vihaksi tuo video! Itse rakastan joulua todella paljon ja oma avomies ei niinkään välitä, mutta häntäkin rupesi ärsyttämään tämä! Joulupukki ja angry birds ei liity mitenkään toisiinsa. PISTE! :D

    VastaaPoista
  9. Tämä ei voi olla TODELLISTA! VIHAISET linnut pelastavat joulun ja levittävät joulun ILON sanomaa! Angry Birds - leluja, koristeita, kahveja, tikkareita, purkkaa, seikkailuhalleja, karkkeja, limsaa ja yms. sellaista mikä maailmaan vain mahtuu. No on se ehkä okei, että jostakin mikä maailmalla on ns. ''nousussa'' tehdään paljon myös tuotteita, mutta että JOULU! Se olisi sama asia jos esimerkiksi Pokemonit ryöstäisivät joulupukin paikan ja rakettiryhmä jakaisi maailman lapsille joululahjoja. Jokaisessa kodissa varmaankin joulukuusen tilalla on kohta joku ''lintupuu''. EI HERRANJUMALA! Joulu on joulu. Ihana sellaisenaan, ei muutoksia. Vielä sadan vuoden päästä haluan lapsille kertoa JOULUPUKISTA JA JOULUMUORISTA. Enkä mistään Angry Birdsin superjoulusta. Tuntuu jotenkin, että tässä parin vuoden aikana joulu ei ole tuntunut samalta kuin sitä edellisinä vuosina. Tuntuu myös siltä, että tämän vuosikymmenen lapset eivät melkeinpä edes tiedä mikä se oikea joulu on, kun maailma tuputtaa Angry Birdsejä ja vaikka mitä sen oikean joulun tilalle.

    Terkkuja sinne!

    - O.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustakin on mieletöntä että Angry Birdsit menestyvät loistavasti maailmalla ja tuovat Suomea ihmisten tietoisuuteen, mutta sitä en ymmärrä miksi näitä lintuja täällä kotimaassakin pitää tukkia jokapaikkaan, varsinkaan niin tärkeään ja perinteikkääseen tapahtumaan kuin joulu.. Samaa mieltä sun kanssa ja terkut takaisin :)♥

      Poista
  10. Pelinä ihan hyvä, mutta välillä tulee semmonen olo, että kunpa koko lintuja ei olisi edes keksitty. Muakin niin raivostuttaa, kun niitä näkee joka helvetin paikassa! Jokohan ne on keksiny angry birds kuusenkoristeet?! ARGH!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nimenomaan, pelinä se oli hyvä ja kyllä mä lelut ja maskotit ymmärrän mutta en sitä että jokaikiseen tuotteeseen pitää ne linnut saada ja vielä JOULUUNKIN!

      Poista
  11. saako kysyä tällaista että onko sulla tullu käytettyä entisiä äitiysvaatteita ja onko tullu ostettua paljon lisää :) ja jos masukki (oli tarkoitus kirjoittaa masuasukki mutta freudilainen lipsahdus loi uuden kivan sanan:D) on tyttö, käyttääkö hän tiaran vanhoja vaatteita? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhaha mullaki on masukki-sana joskus lipsahtanut :D! Kyllä Tiaran vanhat vaatteet pääsevät käyttöön varmasti jos tulokas on tyttö, mutta tietysti ostan hänelle omiakin sukupuolesta riippumatta :) Entiset äitiysvaatteet on mulle vielä vähän turhan reiluja, mutta "omat" vaatteet jo aika kinttanoita mahan kohdalta että mä elelen tässä tällästä ärsyttävää välivaihetta nimeltä "kun mikään vaate ei ole sopiva" :D

      Poista
  12. toi on kyllä jo kaiken huippu :-D miks ihmeessä ANGRY BIRDS pitää tunkea joka koloon, ite en oo koskaa ollu innoissani koko asiasta, pelasin kerran netissä jotai peliä ja jeejee että oli muuten BOOOOORING. ja nyt vielä toi että ne korvais porot? O.o siis mitä.. mä en ees ymmärrä niit A-B limsojakaan, mutta se nyt on jo ihan asia erikseen.
    mutte toi että ne ois osa JOULUA, miten ne saa liitettyä JOULUU :-D mun puolesta ne vois lentää muuttolintujen mukana johki lämpösee (Tai miksei vaikka alpeille) ja palata takasin keväällä, jos se iha pakollista on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin puolesta ne vois vaikka lentää talveksi Suomesta pois joulurauhaa häiritsemästä ja viihdyttää kaikkien muiden maiden asukkaita sen aikaa ;D

      Poista
  13. Että mua suututtaa noide lintujen änkeminen kaikkialle!! On saippuaa,vaatetta,krääsää ja kahviaki! Ihan oikeesti -.- Tää joulupukki homma oli kaike huippu! Ei jouluun kuulu mitkää linnut vaan juuri niinkuin sanoit tontut ja muut perinteet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tontut kunniaan! Angry Birdsit ei mua haittaa kahvissa ja saippuiossa (vaikka naurettavia ovatkin) kun ei niitä mun oo pakko ostaa mutta Jouluun niitä ei saisi sotkea :(!

      Poista
  14. Kylläpä nykyään melkein kaikki vanha ja perinteinen unohdetaan.Mun mielestä myös ihan typerä idea tommonen..Eihän joulupukki ja angry birdsit liity mitenkään toisiinsa. ;s Muutenkin näitä lintuja on jo joka paikassa.Ihan liikaakin.
    Mutta joo,perinteinen joulu kunniaan!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei liitykään! Perinteinen joulu on ihana :)

      Poista
  15. No siinä tapauksessa mä olen vielä vähän enemmän kiihko-joulumielinen, koska mun mielestä myöskin muovikuuset ja suurin osa nykypäivän joulukoristeistakin on jotenkin joulunvastaisia :D jokaisen oma asia toki, mutta mun jouluun kuuluu olkipukit, oikea kuusi, sekä muutenkin vain ja ainoastaan kaikki perinteiset ja "vanhanaikaiset" jutut ja on kyllä ihan kauheeta, miten kaupalliseksi koko joulu on mennyt. Inhottavaa kun niinkin ihana ja tärkeä juhla on menty pilaamaan kaikella turhuudella. Silloin kun itse oli lapsi, niin kaupassa oli suklaakalenterivalikoimaa se pari kpl. Nykyään niitä perhanan bokseja on kaikenmaailman brändeillä varustettuna ja hintaa ihan sairaasti. Saas nähdä, miten saisi vaalittua niitä hyviä jouluperinteitä omalle lapselle, kun joka puolelta syötetaan kaikenmaailman paskaa pilaamaan koko joulun henki. Allekirjoitan siis täysin kaiken, mitä kirjoitit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah :D! Mäkin haluaisin meille kotiin aidon joulukuusen mutta oon allerginen niin on pakko tyytyä siihen muoviversioon aina :( Mäkin muistan tuon että kaupassa oli vain niitä perus joulukalentereja joulupukin/tonttujen/ym kuvilla varustettuina ja ne oli maailman parhaita! Nykyään sellaisia on hankala edes löytää kaiken piirroshahmo-oheismateriaalin keskeltä :/

      Poista
  16. no huhhuh ! joo liika on liikaa,eikä linnut kuulu jouluun... Mutta hyviä Joulun odotuksia kuitenki teijän iloiselle & ihanalle perheelle <3 ps. aiotko paljastaa täällä tulevan vauvelin sukupuolen,kun saatte sen selville :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ja ihanaa joulunodotusta sinnekinpäin<3 :) Kyllä mä varmasti aion jos vain tyyppi sen suostuu näyttämään meille ja kätilölle ultrassa :)

      Poista
  17. Joo kyllä pistää vihaks, oli toi angry birds hetken aikaa uutta ja mahtavaa mut eiköhän senkin aika olis jo loppua, mutta ei perkele vie joulua pilaamaan. -.-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, Jouluun niitä on turha sekoittaa :/

      Poista
  18. et-oo-tosissas! siis ei apua mua alko niin paljon ärsyttää etten tiedä miten päin mä oikein tässä olisin... siis ARGHHH. mä oon tässä viime aikoina muutenkin hirveesti puhunu ystävien ja muiden kanssa että miten se nykymaailma muuttuu. että nykyään lapset kuuntelee Hevisaurusta ja Robinia vaikka meidän iässä sillo -90 luvulla oli hitto TitiNalle ja Fröbelin palikat? ja telkkarista tuli Nalle Puh ja Nukkumatti eikä mitään Teini-ikäisiä mutantti ninja kilppareita.... äääh. mä en halua tätä !! ja tiiätkö tänään mä näin ehkä n. 8-9v tytön lelukaupassa ja sillä oli iPhone kädessä?!?! kävin itse töissä koko kesän että saisin kyseisen hienouden itselleni ja sitten joku vanhempi menee ja ostaa tommosen tyttärelleen.. ei mee mun järkeen sori vaan.
    ja noista Angry Birdseista, oon ollu jo hetken sitä mieltä että koko touhu menee yli mutta toi oli mullekki liikaa. Joulu on mulle, ja varmasti monelle muullekkin suomalaiselle pyhä ja joulupukki on meidän vaikka kaikki valtiot sitä yrittää omia, MIHIN MEIDÄN POROT MUKA LENTÄÄ JOSSEI SAVUPIIPUN LIEPEILLE ETTÄ PUKKI SAA TUOTUA LAHJAT. mä alan nyt itkee.. kiitos kun sai purkautua näitä Iina lisää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyll sillonki tuli turtlesia

      Poista
    2. Hahah ihana sun purkautuminen!! :D Kiva että tykkäsit tekstistä! Mä oon sun kanssa samaa mieltä ja tuo iphone noin pienen kourassa menee kyllä aika yli :/ En tykkää siitä suunnasta johon tää maailma on menossa!

      Poista
    3. Hei ihan sama juttu ton iPhonen kanssa, ittelläni on joku pari vuotta vanha kosketusnäyttöpuhelin, mutta tosi monet semmoset ekaluokkalaisetkin tutut, jossei jo omista iPhonea niin pyytää sellasta joululahjaks. Sitte ne on ihan ihmeissään, kun mulla on tollanen vanhuskapula, joka kyllä itelle passaa ihan hyvin. Mutta mitä ihmettä EKALUOKKALAISET tekee iPhoneilla?

      Poista
  19. Oon niin samaa mieltä sun kanssas!

    VastaaPoista
  20. On kyllä ihan typerää sekottaa nuo kaksi asiaa keskenään!

    VastaaPoista
  21. Ei voi olla todellista! Noita angry birdsejä tungetaan jo joka tuutista, niin pitääkö ne vielä yhdistää joulupukkiin! Minusta ne ei todellakaan liity millään tavalla joulupukkiin, eikä sen enempää itse jouluunkaan!

    Ite kanssa kannatan perinteistä joulua, johon miellän joulupukin, -muorin, tontut ja porot! Niistä mulle lapsena kerrottiin ja niihin minä "uskon", jos joulusta on kyse! Enkä mitenkään voi edelleenkään ymmärtää, miten kehdataan edes angry birdsit sekoittaa koko jouluun! Voi että, mihin tää maailma on menossa.

    Pienenä oltiin sukulaisten luona kylässä, ja sukulaiset oli laittaneet oman vähän isomman lapsen ikkunan taakse kurkkimaan tonttupuvussa, ja se meni mulle ihan täydestä silloin = olin ihan innoissani kun näin tontun! Pitäisköhän mun sit järjestää mahdollisille omille tuleville lapsille ikkunan taakse kurkkimaan yksi angry bird ;) EI ikinä!

    Mutta niin, perinteinen joulu; paras joulu <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä ja samat tarinat on mullekin pienenä joulusta kerrottu! Mullekin on uskoteltu tonttujen kurkkivan ikkunassa ja itse olen myös ollut tonttuna kurkkimassa ja ilahduttamassa nuorempia sukulaisia tällätavoin ja samoja perinteitä haluan jatkaa omankin perheen kanssa. Meidän jouluun ei myöskään kyllä Angry Birdsit tule koskaan kuulumaan :D!

      Poista
  22. Hiukan (varmaan johtuen samaisista raskaushormoneista) kävi kyllä ärsyttämään toi video :D Vaikka kuulun siihen suppeahkoon joukkoon, jolle joulun oikea sanoma on se evankeliumi, niin oon ihan sujut joulupukkien ja muiden kanssa. Hitsiäkö siihen pitää tunkee jotain ylikaupallisia karvanaamoja vielä?! Häh? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi meitä raskaushormonien uhreja ;) Joulupukki ja kumppanit ei kyllä munkaan mnielestä kaipaa seurakseen yhtään ylikaupallista lintua :D

      Poista
  23. AAHH KIITOS tästä tekstistä!!! Mäkin olen niin kurkkuani myöten täynnä noita fucking birdsejä >:(
    En käynyt joulukadun avajaisissa enkä viittinyt tota videotakaan katsoa, mutta kuulostaa sun kertoman mukaan just niin semmoselta nykyajan skeidalta, että voin vaan kuvitella että kiehahtaa yli :(
    Itsekin aion todellakin tulevan lapseni kanssa ainakin yrittää kiertää kaukaa kaikki tollaset raivostuttavat ylibrändätyt ilmiöt, koska ei niitä vaan voi sietää. Ja nimenomaan toi juttu kun yritetään myydä lapsille ihan kaikkea paskaa. Maria Nordinin Kotitalouskriisi-blogissakin oli juttua angry birds-leluista (postaus nimeltä Kanaemon viha, jotka hajosivat melkein heti ostamisesta. Kannattaa käydä lukemassa jos haluaa vielä vähän lisää angstattavaa tota kyseistä brändiä kohtaan :D
    Tää oli kyllä hyvä teksti ja aika hauska toi sun Bratz-vertaus :DD Siihen jos vielä maailma menee niin loppuu väkisinkin munkin joulurakkaus siihen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit tekstistä! Aika samoilla linjoilla oon sun kanssa ja kiitokset myös blogivinkkauksesta, pitääpä käydä katsomassa :)!Toivotaan ettei joulupukki ihastu Bratziin ;) :D

      Poista
  24. Oon täysin samaa mieltä kanssas ! :o nykyään angry birdsiä tungetaan IHAN joka paikkaan ... Oon korviani myöten täynnä koko lintushaissea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei oo mitään niitä lintuja vastaan kunhan ne pysyy Joulusta kaukana :D! Mut ymmärrän kyllä et miksi ne kaikkia ärsyttää, onhan ne äärimmäisen ylibrändätty juttu :/

      Poista
  25. Oikein hyvä mielipidekirjotus! Oon samaa mieltä, menee jo vähän yli eikä edes vähän. Ällöttää tää nykyajan kauhea kaupallisuus ja en yhtään ymmärrä miksi joulustakin tehdään vain lopulta yksi tapa mainostaa jotain rihkamakrääsää? Angry Birds? Arghj, sitähän myydään jo muutenkin tarpeeksi nytten joten miksi sillä pitää vielä mennä pilaamaan joulun sanomaa tuolla tavalla :/

    Terveisin 95' syntynyt tyttönen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukavaa että tykkäsit tekstistä :) Joulu on kyllä yhtä kulutusjuhlaa nykyisin, ei sille vaan voi mitään mutta olisi kiva jos edes vanhoja perinteitä kunnioitettaisiin ja pidettäisiin ne piirroshahmot vaan siellä kauppojen hyllyillä ja telkkarissa :(

      Poista
  26. Kummastuttaa ja ärsyttää kyllä suuresti että jouluvideoita vääristellään noin kyllä aina ennen muistaakseni on ollut sama tarina jo monenmonta vuotta.

    Ps. blogis on mun yks lemppari blogeja ja ootan aina innolla niin bloggerin kuin facebokin kautta tietoa koska oot tehny uuden postauksen tai pistäny facebookkiin jotain kivaa luettavaa :):):):):):)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! Hei ja kiitos kaunis ihanaa että tykkäät<3 :)

      Poista
  27. on jo liikaa, tuntuu et kaupat ja kaikki lehet pursoo nuita vihaisia lintuja!! Kaikkeen maholliseen pitää nekin tunkee.. Eli täysin samaa mieltä sun kanssas Iina!
    Hyviä joulun odotuksia koko teijän perheelle!

    VastaaPoista
  28. No voi sanonko mikä.. Se jouluntaika häviää siinä kun jouluun tungetaan jotain angry bridsejä joista en itse henk.koht edes välitä. Kohta huomataan että ne Angy bridsit on niitä 'joulupukkeja' ja oikea pukki on eläkkeellä!. Perinteinen joulu kera tonttujen on tuhatmiljoonaa kertaa mukavampi ja jännittävämpi kuin joulu kera lintujen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui, sun skenaario oli vielä munkin kuvailemaa pahempi! :D Näin on, perinteinen joulu kunniaan<3 :)

      Poista
  29. Oon niin samaa mieltä!! Ei jouluun mitkään kiukkuiset linnut kuulu. Lahjapakettiin ehkä, mutta ei miksikään poron korvikkeeksi!
    Ihan syystä olet tuohtunut etkä ole ainut, jota tollanen ärsyttää. Eiköhän kuitenkin ole vain tämän yhden joulun riesa (toivottavasti). Ehkä ensi vuonna olis taas poroja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nimenomaan, mullekin on ihan sama jos niitä leluja on ihmisillä tai vaikka joulukalenteri lintukuviolla mutta Joulukulkueeseen ne eivät kyllä kuulu eikä mihinkään joulutarinoihinkaan :/ Joo toivottavasti porot ois taas ens vuonna pop! Hyvää joulunodotusta sinne :)

      Poista
  30. Ei oo totta!! Oon kyllä täysin samaa mieltä sun kanssa! Onneks en ite ollu näkemässä tuota kulkuetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo, se ei ollu kyllä niin hieno juttu kun etukäteen kuvittelin :(

      Poista
  31. Pikkusen alkaa mennä tuo angrybirds humputus yli... Itse en ole oikeastaan ikinä ymmärtänyt koko peliä. Ampua jotain palikkarakennuksia linnuilla? Sitä kun antaa lasten pelata niin en ihmettele jos vähän isompana leikkii niillä ritsoilla ja yrittää osua johonkin, ja onnistuukin osumaan... ei herranjestas!
    Kun minä olin pieni, niin Joulupukki jakoi lahjat reellä hymy suin porojen kanssa, eikä vihaisten mutrusuu lintujen, jotka ampuvat lahjat ritsoilla! voi hyvä angrybirdsin tekijä, etkö voisi jo lopettaa?!

    ja muuten, aivan järjettömän ihana blogi ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta se peli oli aluksi ihan mukava ja ei siinä pelissä mitään jos joku tykkää, mutta Jouluun ne linnut ei mun mielestä vaan kuulu! Kiva että tykkäät blogista ja mukavaa joulunodotusta :)

      Poista
  32. olipas mielenkiintoinen kirjoitus, kiitos! :) herätti kyllä ajatuksia. en itse myöskään välitä tästä vihaisten lintujen tunkuoperaatiosta, mutta luin kaikki kommentit läpi ja alkoi mietityttämään juurikin tuo jouluajan muodonmuutos. joku puhui Jeesuksesta, joku olkikoristeista. se joulu, The Joulu, jonka henkilö x näkee oikeana, todellisena, ei-feikkinä, on toista eri aikakauden edustajalle. no, tietenkin! hauska vain bongailla ihmisten perinnehenkisyyttä. :> olen 90-luvun alun lapsi ja liitän jouluun esimerkiksi tarinat tontuista ja poroista, Joulupukin kuumalinjan, Lumiukko-elokuvan, muovikuusen, kankaiset tonttukoristeet, olkipukit, tietyt joululaulut, pihan puihin kiedotut värikkäät ja vähemmän värikkäät jouluvalot. perinne tai kuinka "oikeaa" omasta mielestäni tahansa, yhtä lailla nuo seikat ovat joskus olleet "nykyajan hömpötyksiä ja turhaa skeidaa" (tismalleen samoin, kuten tähänkin merkintään kommentoineiden mielestä nyt pinnalla olevat Angry Birdsitkin). ja ovat niitä vieläkin, riippuu vain kuinka vanhalta tai eri tavoin kasvatetulta ihmiseltä kysyy ;---)

    lempeä pointtini onkin: älä ressaa! jouluilutapojen muuttuminen ja erilaistuminen on melkoisen luonnollista, mutta sinun joulusi ei tarvitse muuttua senttiäkään! :-------)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä tämän anonyymin kanssa. Se mitä on oikea tai perinteellinen joulu riippuu kyllä ihan vastaajasta. Maailma muuttuu koko ajan, joten en hämmästele angry birds joulukulkuettakaan. Onneksi kukin voi juhlia joulua miten itse haluaa :)

      Poista
    2. Minunki mielestä on ihan totta että joulu on aina muuttunut ja tulee muuttumaan aina jollain tavalla, mutta sitten omasta mielestäni tässä on myöskin se että aina kun jouluun on tullut jotain "lisäystä" se on myös liittynyt jouluun tai ainakin liitetty sitten jouluun. Mutta sitä en ymmärrä että jouluun ollaan nyt liittämässä semmosta mikä ei liity jouluun ja joita katsellaan ihan kesälläkin. Coca-Colan mainoksistahan tuo joulupukin punainen vaatetuskin johtuu mutta eipä sitä joulupukkia kuitenkaan muulloin nää kun joulun aikaan. Itse ainakin tykkään joulusta ja joulun ajasta just siksi että saa laitella joulukoristeita ja laulaa joululauluja jne. Mitä järkeä ois laittaa Angry Birds koristeita jouluksi jos niitä ei tarvi loppiasena ottaa sitte pois.

      Poista
    3. Mä oon aivan samaa mieltä siitä että onneksi jokainen voi juhlia joulua kuten itse haluaa :)

      Poista
  33. Mä oon täysin samaa mieltä sun kanssas! Menkööt angry birdsit itteensä!

    Mut eniten mua ärsytti tossa videossa toi kielioppivirhe!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa videossa ei ollut mitään kielioppivirhettä. reindeer-sanan monikko on reindeer, ei mikään reindeers.

      Poista
  34. Mäkään en kestä enää tätä Angry Birds buumia ku sen pitää tunkea joka paikkaan! On purkkaa ja juomaa ja pehmolelua ja vaikka mitä, nyt se tungetaan jouluun ja jopa Rovaniemellä ikuisuuden ollu kaupungin paras leikkipuisto muutettiin tänä vuonna Angry Birds puitoksi (se joka tossa videollaki näkyy)! Musta tuntuu että tää buumi menee vielä ohi niin nopeasti ku tuliki. Ainaki toivottavasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, aika tyhmä tuo leikkipuistojuttu kyllä :( Ei mua ne kaupoissa myytävät tuotteet haittaa kun niitä ei ole pakko ostaa jos ei halua, mut tollaset tärkeät perinteiset jutut pitäis kyllä säilyttää sellasina kun ne on eikä muuttaa niitä milloin minkäkin villityksen mukaan :(

      Poista
  35. Ääh en haluu saada lapsii tähän aikaan! Haluisin synnyttää ne 90-luvulle :D

    VastaaPoista
  36. En minäkään tykkää, enkä tajua ees tuota Angry Birds- villitystä! :(

    VastaaPoista
  37. Nyt on kyllä todella asiallinen postaus ! Pois ne vihaset linnut joulusta, ku ne ei sinne kuulu. Ei sillä, ettei jouluaki vois uudistaa mutta angry birds.. miks vihaset ku joulu on kuitenki ilonen juhla ? Muutenki tulee korvista koko linnut. Aluks se oli ihan kiva muttaku nyt on purkkaa ja leikkipuistoo ja paitaa ja pussilakanaa ja tikaria ja muuta. Sehä on hei peli ! Huh huh. Lapsille muutenki pitäs opettaa vaa että nalle on nalle ia kissa on kissa. Sitten ku lapset ite osaa ottaa asioista selvää ni se on ihan okei mut kissa ei oo sama asia ku hello kitty ! Hyvä että kirjotit tän postauksen, mielipidekirjotuksii oon kaipailluki (: Kaikkee hyvää ja oikein ihanaa joulunodotusta koko perheelle ! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Joulukin varmasti vuosien saatossa muuttaa muotoaan perinteineen mutta hetkellinen piirroshahmovillitys ei kyllä mun mielestä kuulu jouluun! Mä oon samoilla linjoilla sun kanssa ja kiitokset sekä ihanat joulunodotukset sinnepäin myös!<3 :)

      Poista
  38. Sun blogi on tosi kiva! :)

    VastaaPoista
  39. ALLEKIRJOITAN KAIKEN!!!
    Argh angry birds...

    VastaaPoista
  40. Olen kanssasi täysin samaa mieltä. Muutenkin kyllästyttää jo Angry birds -jutut, ei niitä joka paikkaan tartte tunkea kiitos.

    -Äiti minäkin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terkut sinne toiselle äidille ja mukavaa joulunodotusta :)!

      Poista
  41. oon niin samaa mieltä tosta! Oon henkeen ja vereen joulu ihminen enkä siedä sitä et jotkut vihaiset linnut (jota muuten oon vihannu alusta alkaen) änkee vielä JOULUUNKI MUKAAN!!!!! Suorastaan hävytöntä :D!!!!!!!!!!! Onneks me kuitenki voimme pitää oma joulumme kotona, eikä kukaan voi änkeä angry birdsejä jouluuni :D ! Hyvää joulun odotusta<3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, onneksi kaikki saa viettää just sellasta joulua kuin itse haluaa! :) Hyvää joulunodotusta myös sinne<3 :)

      Poista
  42. Ei voi olla totta! kauheeta markkinointijoulu.
    Mä ainaki muistan kuinka mumma vei mut kirkkoon kuuntelemaan joululauluja, tulipa ikävä vanhaa kunnon joulua.
    Tosi hyvä kirjotus.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit kirjoituksesta :)! Mummon kanssa mäkin aina oon käyny kirkossa kuuntelemassa joululauluja :)

      Poista
  43. ensinnäkin, olen aivan äimän käkenä, että miten Sinä olet aina niin ihanan innokkaana mukana herättelemässä keskustelua anonyymien kanssa ja jaksat vielä vastata moniin kymmeniin, jopa satoihin kommentteihin ja vastaukset ovat aina mukavan henkilökohtaisesti kirjoitettu iloisella mielellä? isot propsit siitä Sinulle, Iina! moni ei tällaiseen ryhtyisi,eikä jaksaisi ryhtyä.

    esimerkiksi kerran herättelit keskustelua asumisympäristöstä, ja itsekin anonyymina osallistuin kertomalla omassa kommentissaan mielen päällä olevia asioita,se oli mielenkiintoista ja kivaa,kun joku kuunteli minua,eli Sinä :-) vaikutat erittäin symppis-ihmiseltä!

    muttta itse tähän sinun aloittamaan asiaan kommentoin sen verran,että olen samaa mieltä kuin sinä. Joulun perinteeseen kuuluvat joulupukin porot, eivät ne linnut. itse en asu Helsingissä, joten en nähnyt koko kulkuetta,mutta eipä se enää olisi oikeastaan kiinnostanutkaan sen perusteella, jos siihen oli laitettu sellaista shaibaa :D Oma tyylini ja suhteeni joulun viettoon on hyvin samantapainen kuin Sinulla, minkälaisen kuvan olen saanut Sinusta tämän blogisi myötä.
    Rakastan joulua ja olen jouluhössöttäjä, mutta tykkään pitää perinteistä kiinni ja rakastin itsekin pienenä sitä tarinaa, että pukki jakoi lahjat porojen avustuksella. jokin raja pitää olla jouluhössötystenkin suhteen, siinä Sinä olet täysin oikeassa. Itsekin voisin kokeilla ottaa vähän iisimmin ja keskittyä ihan vaan siihen tunnelmaan, rauhaan ja joulun perinteeseen.

    Tämmöistä asiaa minulla oli tällä kertaa, toivottelen Teille koko perheelle hauskaa tulevaa viikkoa ja jännittävää joulunodotusta!

    - lukiolainen -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että tuli hyvä mieli sun kommentistasti, kiitos tosi paljon! :) Musta on ihanaa viritellä keskustelua ja lukijoiden kommentit ja kokemukset on mun mielestä se mukavin juttu bloggailussa, ilman teitä ja teidän tuomia ajatuksia en edes jaksaisi blogata!

      On ihanaa olla jouluhössöttäjä, kiva että löytyi kohtalotoveri ;D Mä toivotan mielettömän ihanaa, rauhallista ja tunnelmallista joulua sinulle ja iso kiitos vielä sun päivän piristys -kommentistasi<3 :)!!

      Poista
  44. Mä olin ihan järkyttynyt niistä Angry Birds-leikkipuistoista, kiva että kunnan varoin rakennetaan tuollaisia yritysten mainoksia! En minä mitenkään erityisesti ilahdu siitä ajatuksesta, että verovaroillani kotikuntani MAKSAA firmalle siitä, että tuo firma saa MAINOSTILAA kaikkien kaupunkilaisten yhteiseltä alueelta. Kyllä minä ne joissain huvipuistoissa voin ymmärtää, kun ne ovat yrityksiä itsekin, mutta esim. Espoon kaupunki ei ole :( Enkä muuten vähiten siksi, että viiden vuoden päästä kukaan ei vihalintuja enää muistakaan, mutta leikkipuiston elinkaaren soisi olevan vähän pidempi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, enpä ole edes huomannut ajatella itse tuota asiaa, että kapungin saamilla verovaroilla tuollaisia kaupallisia juttujakin rakennellaan :/ olen kyllä aivan samaa mieltä että leikkipuiston kuuluu olla monen sukupolven kestävä eikä mikään hetken muotivillityksen perusteella kyhätty brändipyhättö!

      Poista
  45. Oon niin samaa mieltä! Et ollenkaan turhasta vaahtoa :D Mäki toivoisin että joulu vois pysyä samanlaisena kuin olen sen itse lapsesta asti kokenut, ihanan perinteisenä ja lämpimänä juhlana johon kuuluvat juuri ne tontut ja porot sun muut, eikä mitkään vihaiset linnut! Tuun varmasti pitämään huolta siitä että mun omat tulevat lapset kokevat sen juuri samalla lailla :)

    Ps. Oot varmaan ollu hemmetin hyvä äikässä kouluaikoina? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nimenomaan, oon ihan samoilla linjoilla sun kanssa! 90-luvun perinnejoulu on se oikea ;)

      Ja mä olin ihan perus pertti äidinkielessä ainakin lukioaikoina, sitä ennen niitä numeroitakin sai vähän helpommin :D Mutta kyllähän se kirjoitustaito pakostakin edes vähän kehittyy kun 1,5 vuotta ajatuksiaan rustaa tänne blogiin, vaikka en nyt vieläkään koe olevani mitenkään erityisen lahjakas :D mutta siis kiitos paljon kauniista kehuistasi :)!!<3

      Poista
  46. Angry Birds ja Rovio ei ole ainoa brändi, joka on tämmöistä tehnyt esimerkkinä jo mainitsemasi Hello Kitty. Omasta mielestäni on hienoa, että suomalaiset brändit ovat ottaneet markkinoinnissa oppia ulkomailta, ja joulu on erinomainen tapa linkittää Angryt juurikin suomalaiseksi tuotteeksi, joulupukistahan Suomi tunnetaan, itsemurhien yms ohella. Halusin antaa vähän erilaista näkökulmaa, kyseiseen asiaan vaikka itsekkin olen perinteisen joulun kannattaja.
    Hyvää joulun odotusta koko perheelle ja onnea uudesta raskaudesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän sun pointtisi kyllä ja jos tämä olisikin liittynyt Angry Birdsin markkinointiin ulkomailla niin ei mulla olisi mitään ongelmaa, mutta kun kyseessä eivät olleet ulkomaat vaan Helsinkiläisten perinnetapahtuma jo yli 60 vuoden ajalta. Suomessa ne karvapallot on kyllä suhteellisen tunnettuja jo entuudestaan ja kaikki kyllä Suomessa tietävät että ne on Suomesta kun sitä niin kovasti toitotetaan :D Munkin mielestä on upeaa että Suomella on loistava vientituote joka menestyy maailmalla eikä siinä ole mitään pahaa, mutta edelleen oma mielipiteeni on se että suomalaiseen jouluun ne eivät kuulu :)

      Hyvää joulunodotusta sinnekin päin ja kiitoksia paljon<3

      Poista
  47. Mekin oltiin täään kattomassa joulukadun avajaisia 2 vee tytön kanssa. Tyttö jo ymmärtää että joulu tulossa ja odotti kovasti että mennään katsomaan tonttuja ja pukkia.

    Joulupukkihan tuli ihan vikana kaikkien ns. angry birdsien jne jälkeen. Tyttö oli hetken jopa vihainen että missä on joulupukki kun tuli vaan possuja ja sylvester kissoja jne..

    Onnneksi joulupukki tuli, tosin tytön mukaan pukin olisi pitänyt tulla reellä eikä autolla. Olisikohan reelle saatu vaikka renkaat alle niin olisi ollut jotenkin ns. aidompi. Tyttö on illalla höpötellyt että joulupukki meni autolla, oho.. taisi olla aika ihmetys kun satukirjoissa hän menee reellä :)

    Itse en tykännyt yhtään miehen kanssa niistä angry birds jutuista, ihmettelimme todella että mitä ne tekevät kulkueessa. You tube linkkiä ei oltu nähty ennen sun blogin linkkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä niin odotan että Tiarakin ymmärtää joulun ja joulupukin, ensi vuonna sitten jo varmaan! Varmasti ihanaa kertoa lapselle joulusta ja opettaa joulujuttuja! Mäkin kyllä ihmettelin että mitä ne possut ja Sylvester-kissa siellä tekivät mutta tulihan se joulupukkikin sitten vihdoin :) Ja reki ois ollut kyllä aidompi, mut ehkä ei sitten renkailla varustettua rekeä löytynyt tähän hätään niin piti tyytyä autoon :D Mukavaa joulunodotusta teille!

      Poista
  48. "Mun mielestä on ihan hirveää, että tuollaista soopaa tehdään ja videokin on selkeästi tehty lapset mielessä pitäen, mikä tekee siitä vielä kahta kauheamman. En mä ainakaan halua lapsilleni opettaa että Angry Birdsit ne pelastavat joulun vaan kertoa sitä oikeaa Joulun tarinaa tontuista, poroista ja Joulupukista joka reellä matkaa maailman halki. Mun mielestä tämä on suunnilleen Joulun raiskaus näin suoraan sanottuna!"

    Oon sanaton, siksi lainaus. Et olis voinut paremmin ilmaista omaasi, mun, ja n. muiden 99% kantaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :D Kiva että sanat osuivat kohdilleen! Mukavaa joulunodotusta!

      Poista
  49. Mä oon ollut koko ajan sitä mieltä, että hyvä kun kerrankin joku suomalainen "keksintö" lyö itsensä läpi ja että sen suosiota hyödynnetään niin kauan kun joku jaksaa siitä innostua. Onhan Hello Kittystä ja kaikesta muustakin romua joka lähtöön. Viime aikoina on kyllä mielestäni mennyt vähän yli kun markkinoille on tuotu kahvit, rasvat ja kylpyhuonetarvikkeet. Ja tommoseen joulukulkueeseen ne ei kyllä kuulu. Suosim tosiaan Angry birdsiä siinä mielessä että Rovio on suomalainen yhtiö ja niitä harvoja jotka ovat vielä pysyneet Suomessa potkimatta satoja ihmisiö pihalle (en tosin tiedä ko.firman henkilöstömäärää).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon kans sitä mieltä että ANgry Birdsien menestys on mieletön juttu ja se nimenomaan on hienoa että suosiota hyödynnetään ja tehdään Suomea tunnetuksi maailmalla, mutta ihan totta ei ne siihen kulkueeseen kyllä kuulu!

      Poista
  50. bakugan kohdasta eteenpäin nauroin hetken niin ettei pysty lukemaan eteenpäin.. :D ja on varmasti osa ehkä hieman raskaus huuruja ;) mutta ymmärrän tuohtumuksen ! niin mäki järkytyin birdsien joulu kulkueessa olosta. mä oon jo hetken sana oksentanut hello kitylle. ihan varmaan siitäki että sisko pukee molemmat tyttönsä kiireestä kantapäähän kyseiseen kuvioon.. mä sanoin jo varhain ku sitä touhua kattelin etten syötä mun lapselle mitään esim. cars brändiä korvien väliin vahvasti. ihan ite näköjään sen oppinut. mutta tarkemmin tutkiessa sekin näyttää vaan olevan rakkautta neljällä renkaalla kulkeviin vekottimiin. on toi jotenki tosi mautonta ja hajottavaa että nyky lapsille ei kelpaa mikään. siinä missä mä oon ollut siinä just ja just rajalla että saan koti avaimen niin näille nyky kersoille annetaan brand new lumia kouraan ja whats upissa kokoajan tiedustellaan jokasta liikettä. ehkä sivus aihetta mutta pointti on se et nyky lapsille ei kelpaa enää nää samat jutut mitä meillä on ollut pienenä. joulun taika ei toimi. kuulostaa liian lällyltä tontut kurkkimassa ikkunan takana ja kyseenalaistetaan et miten pukki kerkee jokasella ovella muka käymään. ei nyt ajatus kulje kunnolla aamusella ja oon muutenki elämääki huonompi kirjoittaja mutta suorassa keskustelussa ilmaisisin paremmin mielipiteitäni. mutta 100,1% samaa mieltä kanssasi olen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah no hyvä että nauratti :DD! Kiva että teksti upposi ja samaa mieltä oon kyllä sun kanssa myös noista pikkulasten älypuhelimista ja muusta... Toivon että saisin välitettyä omille lapsille edes osan siitä joulufiiliksestä minkä itse sain pienenä kokea (ja edelleenkin)! Kiitos kommentista ja ihanaa joulundotusta sinne<3 :)

      Poista
  51. Hyvä kirjoitus! Ja aivan täyttä asiaa koko homma.

    Minua on alusta saakka ärsyttänyt nuo angry birdsit... joka paikassa sitä samaa vouhotusta ja tuutin täydeltä tavaraa ja krääsää. Sitä paitsi ne linnut on aivan törkeän rumia =)

    Meillä vaalitaan jouluperinteitä; luetaan evankeliumi, kuunnellaan joulurauhan julistus, kuusi koristellaan itse tehdyillä koristeilla (osa minun ja miehen lapsuudesta) ja Oulussa kun asutaan niin perinteeseen kuuluu myös tiernapoikaesitys. Kuusi on muovinen koska ei aitoa voida allergioiden vuoksi sisälle tuoda mutta pihalle koristellaan sitten perinteinen kuusi. Ulkona kuusessa on jouluvalot, mutta muuten pihalla palaa jätkänkynttilät ja jäälyhdyissä kynttilät. Jouluyön messuun mennään koko perheellä vauvasta vaariin, pienet saattaa nukkua aikuisen sylissä mutta sekään ei haittaa. Sekin minulle sitä joulutunnelmaa lapsuudesta saakka.

    Meidän joulukalenteri on itse tehty ja joka aamulle on joulun odotukseen liittyvä tehtävä; piparkakkujen leivontaa, joulupukille kirjettä, korttien tekoa, kuusen koristelua, joulumuistamisten tekeminen isovanhemmille ja kummeille, joulutervehdysten vieminen naapureille ja läheisille, kirjastossa joulusatuja lainaamassa jne. Meillä ei ole ollut edes suklaakalenteria koskaan. Joskus tehtävän lisäksi pussukasta tulee karkkipäivänkarkit tai tonttu muistuttelee hampaiden pesusta uusien harjojen kera, mutta joka pv ei saa karkkia eikä joka pv tule leluja (piparkakkutalon koristeluun on aarrekartta jonka avulla etsivät koristeet jne.) Yksi suosikki on ollut tontun kadonneen lakin etsiminen läheisestä metsästä, samoin porolle on viety ruokaa aatonaattona jotta löytää tiensä perille =)

    Mariella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihan mielettömän ihanalle tuo teijän perheen joulukalenterisysteemi :) Tällasia pitäs olla enemmän! :)

      -Nina

      Poista
    2. Vau! Tosta vois napata ideoita meidänkin perheen joulunodotukseen, kunhan lapsi tuosta vähän kasvaa :) ihania juttuja!

      Poista
    3. Kiitos kommentistasi, mukavaa että tykkäsit tekstistä! ja aivan samaa mieltä olen kuin kaksi aiempaa kommentoijaa, mielettömiä ideoita joista otan kyllä meillekin vinkkejä!! :) Tiernapojat on mullekin Oulu-ajoilta oikein tuttuja ja moni muukin perinne jotka mainitsit mutta tuon joulukalenterihomman tahdon ehdottomasti myös vielä meille perinteeksi! Kiitos vielä ideoista ja ihanaa joulunodotusta sinne :)!

      Poista
  52. Tampereen joulukulkueesta Joulupukki kuljetettiin myös autolla, tosin vanhalla ihanalla lava-autolla, joka keräsi sympatiapisteeni! Mutta kulkueessa ei näkynyt Angry Birdsejä, eikä sen paremmin esimerkiksi Muumeja tai Nokian puhelimiakaan, joista Suomi monessa maassa tunnetaan.
    Minäkin olen perinteisen joulun kannattaja, joten kulkueessa tallustelleet joulukuuset ja tontuiksi puetut koirat olivat sydäntäni lähellä.
    MUTTA
    minusta on hienoa, että Rovio puskee itseään läpi Angry Birdsillä niin Suomessa kuin maailmallakin.
    Me uppiniskaiset suomalais-körmyt olemme monesti niin vaatimattomia, että ajatus Suomen nostamisesta jalustalle positiivisessa mielessä on melkeinpä ylitsepääsemätön ajatus. Ei jookos ajatella mitä muut mahtavat ajatella meistä, jos tuotamme tähän maailmaan vielä vähän krääsää ja ärsyttäviä tilulilu-piipityksiä.
    Ollaan rohkeasti siellä jalustalla oikein rinta rottingilla Angry Birdsien, Muumien, Joulupukkien ja Nokian puhelimien kanssa(tai muiden suomalaiskeksintöjen, kuten sykemittarin, astiankuivauskaapin, ksylitolin, Benecolin, ilmaisen neuvolajärjestelmän, äitiyspakkauksen tai ilmaisen kouluruokailun kanssa)!
    Melkein pysyin aiheessa, mutta tässäpä oli taas anonyymin ajatuksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustakin on ihan mahtavaa kun suomalaiset tuotteet menestyvät ulkomailla ja on hienoa että niiden markkina-arvoa hyödynnetään kaikin mahdollisin keinoin (siellä ulkomailla). Ei mulla ole Angry birdsejä, muumeja tai astiakaappeja vastaan mitään mutta mun mielestäni pääasiassa Helsingin (ja lähikuntien) asukkaille käsittääkseni tarkoitettu perinteikäs joulukulkue ei mun mielestä ainakaan ole oikea paikka näiden tuotteiden markkinointiin, eiköhän nuo kyseiset tuotteet meille suomalaisille ole jo ihan tarpeeksi tuttuja ja löydämme ne kyllä kauppojen hyllyiltä jos haluamme, ihan ilman että niitä jouluperinteeseen sotketaan :).

      Poista
  53. Ihana sinä! Osaaat tuolla tavalla fiksusti kirjottamalla purkaa omaa ärsytystä. Arvostan!

    Mutta meneepä näköjään joulun päätarkotus ihan sivuun ku pitää jotain lintuja sotkia sekaan..
    Ehkä jotku haluaa jostai angry birdseistä perinteen jouluun ? :o niin vieraalta ku se tuntuuki. Ite en kyllä halua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukavaa että tykkäsit :)! Ja niin no itse en voi kuvitella sellaista tilannetta että Angry Birdsit olisivat osa jouluperinnettä mutta ehkä se sitten jollekin tuntuu oikealta :DD

      Poista
  54. Nonii, nyt Angry Birtsit ottaa joulunki! En ollenkaan tykänyt tästä!! Katoin ton videopätkän ja meinasin lyödä ruudun rikki. POROT auttavat pukkia lahjojen viemisessä!!!!

    Jos kiinnostaa tehdä jonkulainen jouluteema Angry Birtsien kanssa niin tehköön erikseen!

    eieieiieieie, nyt tämä juttu pilasi jouluni. :(
    Parasta alkaa kuuntelee joulumusiikkia ja ajatella meikäläisen joulua. Jossa oli tonttuja, varpusia (noi linnut sopii!), Jeesus (äiti on tosi uskollinen), piparkakkuja, joulutorttuja, sahramileivoksia jne. EI MITÄÄN ANGRY BIRTSIÄ!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teidän jouluperinteet kuulostavat ihanalta! :) Angry birdsit ei kyllä kuulu meidänkään jouluun, ikinä!

      Poista
  55. vihaan noita lintuja... mut nykyäänhän tää meijän kulutusyhteiskunta vetää semmosta köyttä että tarjonta luo kysynnän eikä toisinpäin niinku sen olla pitäs. ihmiset nielee nykyään ihan liian helposti kaiken mahollisen paskan mitä meille työnnetään joka tuutista ja joka kerta me niellään se edellistä kertaa helpommin. tälläkin hetkellä tuolla joku naureskelee ja pyörittelee miljooniaan ku meitä on suunnilleen kusetettu :D

    VastaaPoista
  56. Joulupukki on kiltti, eikä mikään angry birds liity siihen mitenkään. Oon jo kauan ollut angry birdsejä vastaan. Aluksi se oli hauska huomata sen tuotteita, mutta nyt on mennyt jo yli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin possuthan siinä pelissä tuhmia on ja linnut vihaisia ihan syystäkin.. Että on ne linnutkin ihan kilttejä. :) vaikka eivät jouluun liitykään.

      Poista
    2. Mulla ei ole niitä lintuja vastaan mitään mutta jouluun ne eivät kyllä kuulu! :)

      Poista
  57. Mä tykkään kyllä perinteisestä Joulusta! Jouluun kuuluu Joulupukki, muori ja tontut. Ja jos Jouluna tulis Tonttu Toljanterin tai muiden perinteisten hahmojen tilalle jotain Angry Birdsejä tai muita piirroshahmoja niin en tykkäis ollenkaan. Angry Birdsitkin on ihan ok mut miks niitä pitää tunkea joka paikasta?! Eli siis tiivistettynä oon niin samaa mieltä sun kanssa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nimenomaan, linnut on ihan okei ei siinä mitään mutta ei ne jouluun kuulu! :)

      Poista
  58. Tosi hyvä kirjotus ! Noita angry bridsejä ei todellakaan saisi sotkee mihinkää joulupukki juttuihin ! :D Ne rupes menee mun mielestä siinä vaiheessa överiks ku rupes tulee shampoota ja _KAHVIA_. Haloo oikeesti kuka haluu angry birds kahvia ! :D
    P.s. kiva kun annoit meidän anojenkin kommentoida :) Mut jotenki sun blogi on vähä muuttunu siitä ku laitoit eston päälle.. Tai ettet enää kerro nii paljo kaikkee mitä ootte vaa tehny arkijuttuja. Mut ehkä seki johtuu siitä että haluut suojella yksityisyyttänne, varsinkin jos joku teidän juttuja levittelee. Saanko kysyä (tai ainahan sitä kysyä saa, se saako vastausta onkin eri juttu :D ) että tunnetko tämän juttujen levittelijän henkilökohtaisesti vai onko se vaan joku tuntematon anonyymi ?
    Sulla on kiva blogi ja kaikkea hyvää teille ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva että tykkäsit siitä! :) Onhan noita AB-tuotteita tosiaan jo aika liuta :D ei mulla mitään niitä vastaan ole kun niitä ei oo onneksi pakko ostaa, ne linnut ei vaan kuulu jouluun mun mielestä :D!

      Musta oli kiva että tekin jaksoitte sankoin joukoin kommentoida ja on tullut mukavan asiallisia kommentteja onneksi siitä huolimatta että ei tarvitse sitä omaa nimeä paljastaakaan :) Ja ihan oikeassa olet ,mä haluan suojella meidän yksityisyyttä ihan siitä johtuen että nykyään lukijoita on niin paljon enemmän ja myöskin juuri siksi että kun en voi ketään estää meidän juttuja lukemasta vaikka kyseessä olisi sellainenkin henkilö joka haluaa meille pelkkää pahaa :( Mä en halua ottaa kantaa siihen että kuka on kyseessä, ettei vain tule vettä lisää myllyyn.

      Kiitos paljon kaikesta ja ihanaa joulunodotusta sinne<3

      Poista
  59. Oon samaa mieltä kun sinä ja muutkin, et toi Angry Birdsien tunkeminen mukaan joulukulkueeseen oli kyllä jo liikaa. Muutenkin nää kaiken maailman Angry Birds käsirasvat ja kahvit on niin täyttä turhuutta. Angry Birds on ihan hyvä peli joo, ja kiva että suomalaisetkin keksii joskus jotain mikä menestyy maailmalla, mutta on vähän menny yli koko homma kyllä.

    Perinteinen joulu on paras :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, vaikka ei ne tuotteet mua sinänsä haittaa kun ei mun onneksi niitä ole pakko kaupasta kotiuttaa, mut tosiaan se oli liikaa että ne olivat siinä joulukulkueessakin..

      Ihanaa perinteistä joulua sinnepäin ;)

      Poista
  60. Joo Tampereellakin oli Angry Birdsit ynnä muut, ei tainnu edellinen kommentoija jaksaa katsoa kulkuetta loppuun asti, siellähän ne viimesenä tepastelivat.........

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa! no hmph, luulin että ainoastaan Helsingissä oltiin niin pönttöjä että otettiin ne mukaan :D

      Poista
  61. No ei kai ne angry birdsit nyt kuitenkaan poroja korvaa. :) Kyllä meidän lapset uskoo että pukki tulee poron vetämällä reellä (maata pitkin, ei savupiipun luo lentämällä kuten jonkun kommentissa :)) ja silti lapsista oli hauskaa miettiä miten hassua olisi jos angry birdsit jakaisi lahjat. Onhan noita joulupukkitarinoita ja elokuvia ties kuinka monta, tuo ab oli nyt vaan yksi monien joukossa. :) Juuri luettiin Baarin joulu - kirjaa ja siinä joulupukki asui Keski-Euroopassa, vuoristossa ja lahjojen jaossa auttoi lentävä Babar-norsu..

    Olin itse pitkään kovin ennakkoluuloinen noita lintuja kohtaan, mutta nyt kun lapset (4 ja 6v, 1v ei tietty ymmärrä niistä mitään eikä tarvitsekaan) ovat niistä innostuneet, niin itsekin oon vähän pehmennyt. Harvoin meillä itse peliä pelataan, mutta netistä ollaan tulostettu värityskuvia ja pojat tykkää piirrellä possuja ja lintuja. Saatiin vihdoin meidän iso poikakin innostumaan piirtämisestä noitten avulla, eli ei ne pelkästään huono juttu ole. Ja onhan tuo Rovion menestys ihan mahtavaa näin irtisanomisten ja loppuunmyyntien aikana. Ei meille mitä tahansa ab-krääsää tule, mutta eiköhän se pukki jotain tuo (niitten porojen avustuksella!), ainakin lakanat on esikoisen toivelistalla.

    Tämä oli mun mielipide vähän isompien lasten äidin näkökulmasta , monessa asiassa olin kyllä samaa mieltä sun kanssa. Ihanaa joulun odotusta teidän perheelle ja onnellista masun kasvatusta myös! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mullakaan noita lintuja tai AB-tuotteita vastaan mitään ole, ainoastaan sitä vastaan että ne tuodaan siihen joulukulkueeseen joka jo vuosikymmeniä on ollut samanlainen, perinteikäs jouluinen tapahtuma. Kyllä mäkin tiedän omien isompien sukulaislasten tykkäävän Angry Birdseistä kovastikin eikä siinä ole mitään väärää ja sehän on mahtavaa jos ootte pojankin saanut niiden avulla innostumaan piirtämisestä :)

      Ihanaa joulunodotusta myös sinne ja kiitoksia paljon<3 :)

      Poista
  62. Heissan!!

    Samaa mieltä vanhan ajan perinteet takaisin, niin hyvin, ku vain voi lumettomalla maalla :D Vihaisiin lintuihin meni hermo, kun en suostunut ostamaan ylihintavia purkkia, joita 3w poikani himoitsi vain sen mainoksen takia mikä on tehty juurikin pikkulapsille todella hienoksi houkutuksekseksi. Eli parkuvan pojan sai repiä pois väkisin purkkahyllyiltä.
    Mutta tuli mieleen, että minä ainakin kyselin (muistaakseni)keväällä onko Tiaralla joku suosikki leluhahmo. Itse en pakkosyötä lapsilleni mitään, mutta kyselin varmaan siksi, koska omat lapseni ovat jo puolivuotiaana kiinnostuneet jostain merkistä enemmän, ku toisesta ja siinä tekee varmaan ne värit ja yksinkertaisuus. Eli toivottavasti et viitannut minun kommenttiini ja jos viittasit tarkoitin siinä sitä mistä juuri sinun vauvasi oli kiinnostunut värien ja muotojen suhteen :) Yritin jo etsiäkin kyseistä kommenttia, mutta käytin tunnin turhaan etsien sitä..
    Mutta uusia raskausajan hormoonihuuruisia posauksia odotellessa!!

    Hyvää illan jatkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkamoi!! :)

      Haha, voiei! Se on kyllä inhottavaa miten houkuttelevaksi mainokset osataan tehdä ja sitten lapset saadaan innostumaan vaikka ja mistä niiden avulla :(

      En sinun kommenttiisi viitannut, muistan kun juteltiin aiheesta ja en kyllä sitä tarkoittanut vaan erään anonyymin kommenttia joka oli suunnilleen juurikin vain pelkkä tuo kysymys että mistä hahmosta tykkää, toisinkuin nämä sinun mukavat pitkät ja pohdiskelevat kommenttisi :)!

      Ihanaa että odottelet postauksia, pahoittelut että jouduit odottamaan myös vastausta kommenttiisi :( Ja mukavaa illanjatkoa sinnekin!

      Poista
  63. Toi on siis niin ärsyttävää että niitä lintuja pitää tunkea joka paikkaa!! :D ei sillä että mulla ois peleinä niitä jotain vastaa mut PUKIN KANSSA?!? Wtf?!? :D ei oo todellista!!

    VastaaPoista
  64. Harvemmin kommentoin kenenkään blogiin, mutta nyt on aivan pakko (ja toivottavasti luet tämän kommentin). Tämä teksti oli nimittäin niin mahtava ja osuva. Toit asian niin ytimekkäästi julki, olen melkeinpä kateellinen siitä, kuinka hyvin kirjoitat ja osaat kertoa totuudet. Niin ja tuo Angry Birds -juttuhan on karannut aivan käsistä. Käsittämätöntä ettei edes joulu voi olla sellainen kuin aikaisemminkin. Tuntuu siltä, että kaikkea halutaan muokata nykyään, mikään ei enää säily ennallaan. Enpä taida tilittää enempää, mutta oikein iloista joulun odotusta teidän koko perheelle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua, miten hyvä mieli tulikaan kommentistasi! Kiitos todella paljon ja ihanaa joulunodotusta myös sinulle :)!!<3

      Poista
  65. Sain kylmät väreet tosta videosta...

    VastaaPoista
  66. siis kiitos Iina ÄLYTTÖMÄN paljon ! mä yhdyn sun ja näiden edellisten vihamielipiteisiin, MIKSI oi MIKSI pitää tota ihmeen Angry Birdsiä tunkea joka paikkaan ? aluksi se oli peli, sitten onkin tullut karkkia limua mehua kahvia sun muuta hilavitkutinta ja mua oikeen suututtaa kun kerrankin joku suomalainen jättimenetyksellinen asia saatiin hännänpäästä kiinni, niin heti se meni liiallisuuksiin ! aivan uskomatonta.

    mä oon siitä ensimmäisestä angry birds oheistuotteesta heti pelien jälkeen kasvattanut mun vihaa, koska ei se ollut nyt niin suuri ja mahtava asia, että pitää pilvissä leijuvaa ylihinnoilteltua kahviakin saada markkinoitua vaan jonkun tyhmän brändin ja villityksen vuoksi.

    vaikka oonkin vasta 17 niin kyllä mäkin turhan päälle ymmärrän ! toihan vaan ylikuormittaa maailmaa.

    mut mä hillitsen vihaani menemällä nyt nukkumaan, haleja teille ♥

    // fiia you know who ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah ihana avautuminen! :D Kiva että tykkäsit tekstistä! Kyllähän ne aika ylibrändätty tuote ovat, ei mua ne kahvit yms. sinänsä haittaa kun niitä ei oo pakko ostaa mutta ymmärrän kyllä miksi ne pistävät ärsyttämään!

      Halit takaisin!♥

      Poista
    2. oon maailmanmestari avautumisessa ;) mut joo ei toki oo pakko ostaa, enkä ostakaan mitään vihaisiin lintuihin liittyvää mutta kyllä ottaa pinnaan tuo yliryöppyäminen :D tai siis kun niitä on ihan älyttömästi kaupoissa ja pakko saada viedä ihmisiltä rahat pois ! :D ihan sama ostatko lidlistä 0.99e maksava tölkkilimun vai 2.40e maksavan angry birds mömmön samanlaisessa tölkissä mikä maistuu samalle, vain erivärinen kuori :)

      /fifi

      Poista
  67. Inhoan niitä vihasia lintuja :0(

    VastaaPoista
  68. Mitä väliä? Kyse on yhdestä kulkueesta, ei koko joulusta. Ei joka puolella maailmaa vietetä tänä vuonna angry birds -joulua, eikä vietetä suomessakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, ei kai tuota niin vakavasti kannata ottaa. Vaikka kulkue onkin perinne, niin perinteetkin muuttuu ja eiköhän siellä ole joskus ennenkin ollut joku asiaankuulumaton mukana. Lisäksi olen varma että monet lapset ilahtuivat..

      Meidän joulu on hyvin perinteinen ja meille taas ei ikinä voisi tulla valkoista muovikuusta. :D

      Poista
    2. Ensimmäiselle anonyymille sanoisin että tuo sinun "mitä väliä?" -asenteesi on mullekin tuttu omasta teini-iästä, silloin sitä ei pahemmin kiinnostaneet asiat jotka eivät oman navan ympärillä pyörineet :D Ja toinen anonyymikin taitaa kyllä jouluperinteet ottaa vakavasti jos kerran EI IKINÄ voisi tulla valkosita muovikuusta ;)

      Poista
  69. Täällä vielä yksi joka on sun kanssa ihan samaa mieltä! Verenpaine nous varmaa taivaisii tän tekstin luettuani.. oli heti pakko linkata kaverillekki. Siis mä en millään ymmärrä miks noista tehdään niin iso juttu?! Luin kans jostain et ihan angry birds -esikoulukirjakin oli tehty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herranen aika tuo esikoulukirja :D siinäpä vasta ylilyönti!

      Poista
  70. Yhdyn täysin tuohon sun kirjoittamaasi tekstiin :) Mua ärsyttää kun tuota Angry Birdsiä on tungettu JOKA IKISEEN paikkaa, nyt ärsyttää vielä enemmän jos se menee pilaan kunnon perinteisen joulun! Se ois ihan okei, jos se ois pysyny pelkkänä pehmoleluna, mutta tää on jo aivan liikaa: pehmolelut, karkit, pelit, kahvi, shampoo, rasvat ja lista jatkuu..

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi♥