sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Ruokaa mulle tuokaa!

Meinasin otsikoida tän postauksen läpällä sanoilla "Suuhun pantavia asioita" koska tää käsittelee lähinnä ruokaa ja Tiaran nyrkkejä mutta tuli sellanen olo et siitä ois kyllä taas ollu semmoset keskustelut demi.fi:ssä että jätin väliin.. Sillon pari viikkoa sitten kun kyseiseltä sivustolta löysin linkin kuvaan jossa Tiara oli mun sylissä ihan normaalisti ja linkin laittaja oli kirjoittanut kuinka rivo kuva hänen mielestään oli. Nojaa mielipiteitä on monia, mutta olkoon.

Me ei olla oikeestaan viikonloppuna paljoa muuta tehty kun syöty ja rentouduttu kunnolla. Mun hemmottelupäivä ei ollukkaan perjantaina vaan vasta eilen kun Otolla meni perjantaina niin myöhään töissä, mut eilinen oli kyl odottamisen arvoinen. Sain ihan mielettömän hyvää ruokaa, valita elokuvan mikä katottiin (Joulutarina, en ollu ennen nähny mut oli aivan ihana ja Ottoki tykkäs) ja kaiken kruunasi vielä ihana hieronta! Kiitos ihanalle kullalle vielä♥ Perjantaina osteltiin vähän joululahjoja ja Otto toi taas töistä saadun joululahjan kotiin, ihan mielettömiä herkkuja vaikkei entisiäkään oo viel saatu syötyä loppuun! Mutta nyt antaa kuvien puhua puolestaan, luvassa siis herkkuja ja nyrkkejä (Tiaran mielestä ne taitaa tosin olla sama asia):

Herkut Oton duunista:

Suklaapalleroita, 2006-vuosikerran punaviiniä, chilioliiviöljyä, piparkakkutalo, sokerikuorrutetta ja suklaalevy♥
Pestoa, Christmas Chutneytä, Gourmet -sormisuolaa, munakoisokaviaaria ja ankka-herkkutattiterriiniä.
 Sitten Oton mulle kokkaamia herkkuja (NAMI!): 

Toast Skagenit♥♥
Vuohenjuustoperunoita, pestokuorrutettua possun ulkofileetä ja mozzarella-pestosalaattia♥
Tiramisua ja mascarponevaadelmajäätelöä♥ (Näitä muru ei kyllä leiponu mut loistava valinta kaupan valikoimista eikö ;D)
 Tiara tosiaan täyttää tiistaina jo kolme kuukautta joten eikös sillon saa varovasti alkaa maistelemaan jo soseita? Ainakin mun lähipiirissä on tässä iässä alettu maistelemaan aina. Noh, meillä oli jo kauan lojunut kaapissa kerran kaupasta mukaan tarttunu luumusose ku neidillä ei masu toiminu pari viikkoa sitten (masu alkoikin toimimaan heti soseen kotiuduttua kaupasta joten jäi silloin avaamatta) ja päätettiin eilen maistattaa sitten Tiaralla sitä ekaa kertaa. Ja voi sitä ilmettä! Neiti oli aivan onnessaan ja nuoleskeli huulista sosetta, eilen ei tullu edes yhtään sotkua!
                       Mutta auta armias ku me tänään sit rohkaistuttiin koittaan peruna-porkkanaa niin naama meni kyllä niin mutruun että huhhuh! Luumu on kaveri, perunaporkkana ei! Mut eikös se niin ole et lapsi tarttee 5-10 maistamiskertaa ennen kuin tottuu makuun? Ja ei siis olla mitenkään syötetty Tiaraa noilla vaan eilen meni ehkä yhteensä yksi teelusikallinen sosetta ja tänään ei varmaan sitäkään kun ei peruna tuonutkaan Tiaralle mukavaa makuelämystä. Kunnolla aletaan sitten maistelemaan kun on ollut 3kk neuvola 28.12. mutta tuskinpa siitä kauheaa haittaa on jos vaikka nyt totutellaan siihen asti näihin kahteen makuun vaikka kerran päivässä. Mutta tässä kuvia meidän pikku maistelijasta:

Luumu
"Nyt en kyllä älyä yhtään mitä tapahtuu"

"Mitä tää on! Apua! Sitä tulee lisää!"

"Ei hitsi mitä ne äiti ja isi oikeen on tunkenu mun suuhun!"

"Hmmmm.. No on tää ihan jees!"
"Hei täähän on just hyvää, antakaa lisää!"

"Naminami luumusosetta♥"
Perunaporkkana
"Hyi että! MITÄ TÄÄ ON?!!"

"No jos mä vähän maistan?"

"No okei, ehkä tää ei oo maailman kamalinta mut en mä ainakaa lisää haluu!"
"Mitä, Taasko?! EII"
"Hyi ällötys, en mä enää halunnu!"
"Nyt mä kyl syljen kaikki pois mun paidalle!"
"Noin! Paidassa on paljon parempi kuin suussa! :)"
Tiara löysi tällä viikolla uuden kaverin itselleen, oisko ollut torstaipäivänä. Nimittäin nyrkit! Niitä on niin kiva mussuttaa ja maiskuttaa isoon ääneen suussa jos ei oo muutakaan tekemistä. Tuttikaan ei enää aina enää kelpaa ku nyrkki on paljon kivempi. Tässä sitä taas huomaa kuinka isoin harppauksin noi ihanat pienet ipanaiset kehittyy♥

"Naminami nyrkkiä♥"
"Tää suu on aika hauska juttu, sitä on kiva räpeltää mun minisormilla!"
"Kattokaa mun söpöä kieltä!"
"Ai että, tää on mun lemppariharrastus!"
"Kyl se mahtuu, ihan kokonaan! Kattokaa vaikka!"
Sitten vielä pari ihanaa hymykuvaa neidistä ettei ihan mee irvistelyksi:

"Hihi oon väärinpäin!"
"Moikkamoii ootte ihania!"
Kiitos ihan mielettömän paljon teille kaikille ihanista kommenteista joita tuohon äidinrakkaus -postaukseen tuli♥ Te ootte niin ihanan rohkaisevia ja kannustavia ja todella mukavia ihmisiä :) Niin se vaan on että äitiys on parasta maailmassa♥ Hei ja kiitos myös kaikista postausideoista joita oon teiltä viimeaikoina saanut, kokosin niitä tuonne sivuun taas tohon tulossa olevia postauksia -kohtaan ja mulle saa esittää lisääkin postaustoiveita, toteuttelen niitä sitä mukaa kun ehdin ja jaksan! Blogikirppiksen oon nyt päättäny laittaa pystyyn mutta kuluu varmaan pari päivää että saan kaiken valmiiksi, koitan ehtiä ennen joulua! Nyt hyvää yötä ihanat♥ Ja ihanaa JOULU-viikkoa!

EDIT// Tiedän kyllä että 4-6kk on yleinen suositusikä soseisiin ja tiesin sen jo ennen tämän postauksen tekoa, mutta kaikki korvikkeella olevat vauvat joita mä tunnen on alkaneet maistelemaan n. 3kk iässä tai jopa aiemmin ja kellekään ei oo mitään siitä tullu. Tiaralla ei ole tullut masuvaivoja tai mitään kummastakaan soseesta ja kuten ilmoitinkin niin aion tästä vielä neuvolassa jutella ennen kuin alan enemmän maistattamaan. Kiitos ja kuittaus.

94 kommenttia:

  1. Riippuu ihan lapsen painon kehityksestä, millon soseita kannattaa alkaa kokeilemaan. Mut yleisin suositus on 4kk. Kannattaa syöttää sellasella silikonisella lusikalla, sillä vauvan ikenet ovat herkät ja metallinen lusikka tuntuu inhottavalta. Peruna saattaa myös kovettaa mahaa, joten kannattaa kokeilla bataattia perunan tilalle, jos masuvaivoja alkaa tulemaan :) Ihana pikkuinen tyttö teillä. Aika kuluu niin kurjan nopeasti..

    Mukavaa Joulua!

    VastaaPoista
  2. VOI EIII en kestä! hän on niin söpönen ! <3 :DD

    VastaaPoista
  3. Koita ekat soseet tehdä itse, pottua vaikka vaan pelkästään äidinmaitovastikkeella ohennettuna, helppoa tehdä. Ton luumunkin voi antaa mehuna niin ei ole liian jytyä :). Eiks se suositus olekaan enää 4 kk alkaen kiinteitä? No, mulla voi olla jo vähän "outdated" tietoa 17 vuoden takaa... :D Halit Tirriäiselle <3

    VastaaPoista
  4. meillä alettii maisteleen pieniä määriä hedelmäsoseita 2,5 kuukautisena.. kantsii antaa sillee et yks maku/viikko.. huomaa paremmin tuleeko mahakipuja yms.

    VastaaPoista
  5. Kannatta kyllä säästää parempia vaatteita, jos vielä lisää vauvoja vaikka teette :) Kestävää kierrätystä, kaikkea ei tarvitse sitten taas uudelleen ostaa.

    VastaaPoista
  6. Hei kiitos kivasta blogista. Nätti tyttö:)

    Aika pitkään on tainnut jo olla suositus kiinteiden ruokien aloituksesta 4-6kk iässä. Lääkärin määräyksellä jossain tapauksissa esim.keskosilla aiemmin.

    http://pre20090115.stm.fi/pr1115975364476/passthru.pdf

    Ihnaa jouluviikkoa:)

    VastaaPoista
  7. Voi niin ihana tyttö :)'
    Eihän teillä oo mitään kiirettä soseiden suhteen. Pikkuhiljaa. Ja suositushan on vasta 4kk eteenpäin, niin kuin pilttipurkeissakin lukee. Tiara taitaa kasvaa hyvin pelkällä maidollakin :)

    VastaaPoista
  8. Ihana!! Hitsi, pitäskö mun tulla varastaa Tiara teiltä?

    oOo

    VastaaPoista
  9. Naurahdin noille sosekuville ja kuvateksteille :-D

    VastaaPoista
  10. teijän tyttö näyttää 12 kuvassa ihan isältänsä!

    VastaaPoista
  11. Ihania kuvia taas Tiarasta!

    VastaaPoista
  12. Ei se lapsi siitä kärsi jos se saa vähän sosetta tai velliä 2kk->, kun amito kuitenkin on pääasiallinen ravinto. :) Älkääs nyt kiristäkö kukkahattujanne, hyvät ihmiset!

    VastaaPoista
  13. Voi Tiara, kuinka ihana! <3 Mä en millään usko, että teiänki pikkunen on jo kolme kuukautta. :O

    VastaaPoista
  14. No kyllä me ollaan ainaki alotettu Henrille soseet 3kk ikäisenä =) Se suositushan on että 4kk tai jos imettää niin 6kk, mutta onhan ennen vanhaanki vauvalle syötetty jo 3kk lähtien soseita, joten miksei nytki? Se on vaan joku EU:n laittama suositus se 4kk. Ja meidän neuvolatäti sano Henrin 3kk neuvolassa, että saa alottaa soseiden maistelun.

    Ja nyt Henri on kohta 4kk ja syö jo ihan säännöllisesti joka päivä soseita, purkillinenkin menee yleensä helposti alas ja enemmänkin jos vaan antais. :) Mut ollaan pidetty raja siinä yhdessä purkissa, ainaki viel, et jää maidollekkin tilaa :)

    Tuli mieleen tosta peruna-porkkanasta, että Henri rakastaa sitä :-DD mut ei se tietenkään aluksi sitä oikeen rakastanu, ku meneehän siinä aikaa et tottuu. Henri kyllä tykkää kaikista muista soseista mitä ollaan maistatettu mut maissi on se YÖK. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se rajoitus on juurikin siirretty 4 kuukauteen siksi koska 3 kuukauden ikäisen ruuansulatus ei ole valmis vielä soseisiin. 50-luvulla neuvolassa neuvottiin antamaan 2 kuukauden ikäiselle porkkanaraastetta. Tuskin kuitenkaan kukaan nykypäivänä antaisi. Järki käteen vanhemmalle, ei ne rajotukset huvikseen oo tehty!

      Poista
  15. Niin ja maalaisjärkihän se näissä kaikissa asioissa on ehkä se mitä kannattaa kuunnella, eikä aina neuvolatätejä taikka joitai EU:n suosituksia.. :D niinku oot tehnykki, mut tarkotin ton kommentin lähinnä sellasille jotka marmattaa aina vähän millon mistäki että ei sais tehdä vielä niin ja näin.

    Ps. Itsekki sanoisin samaa, et kannattaa erilaisella lusikalla vaan syöttää soseita, Henri ei ainakaan tykkää syödä tollasella normi lusikalla soseita, mut hetiku otetaa erilaine lusikka käyttöön niin syö :D

    VastaaPoista
  16. Ihania kuvia :DDD noi sun selostukset osuu kyllä aina nii hyvin noihin kuviin! :D

    VastaaPoista
  17. Aaa alko tekee mieli mangopilttii :( ! Teiän pikkunen on mailman söpöin mutristelija <3

    VastaaPoista
  18. Ihania kuvia taas.<3

    VastaaPoista
  19. Kyllä niitä soseita saa maistattaa 3kk iässä jo :) Täällä yksi anonyymi joka on seurannu sun blogia jo puolen vuoden ajan. Ja ensimmäistä kertaa uskaltaa kommentoida nytten vasta! Teillä on tosi kaunis tyttö. Ja nimikin on aivan ihana! Ihastuin siihen heti kun näin! Älä välitä nuista joistain tyhmistä anoista :) Sinä itse tiiät mikä on parasta sun tyttärelle!! T: kirsi !

    VastaaPoista
  20. Ihania kuvia ! Ei se soseiden maistelu haittaa enää, kyllä Tiaran masu kestää jo. Mutta se silikonilusikka on hyvä idea.
    Sano sitten Otolle, että seuraavan kerran kun anoppi tulee kylään, niin sekin odottaa ihanaa gourmee-ateriaa...Oton tekemänä ! :)
    Moikka murut !

    VastaaPoista
  21. Vaikka yleinen suositus kiinteiden aloittamiselle on se 4 kuukautta, niin joskus on tilanteita jolloin neuvolasta ohjeistetaan aloittamaan ne aikaisemmin. Kuten minun esikoiseni kohdalla jolle pelkkä maito ei enää riittänyt, joten saimme neuvolasta luvan tai oikeastaan käskyn aloittaa kiinteät, jotta poika kasvaisi. :)

    Ja vaikka lapsi kasvaisi ihan hyvin pelkällä maidollakin, niin moni aloittaa kiinteiden maistelun jo siinä 3 kuukauden iässä. :)

    VastaaPoista
  22. Voi ei noita teidän tytön ilmeitä noissa kuvissa, missä syötätte porkkanaperunaa :D Aivan huippuja! :D
    Meillä porkkanaperuna on suurta herkkua ;D

    VastaaPoista
  23. Söpö tyttö (isompi ja pienempi).:o) Kyllä WHO:n suositus on, että täysimetystä on ekat 6kk ja sitten kiinteet (yks maku per viikko ja aloitetaan pikkurillin kynnen kokoisesta satsista), mutta keskosilla ja korvikevauvoilla yleensä aloitetaan aiemmin. Ei kuitenkaan kannata ennen 4kk aloittaa ELLEI ole jotain erityistä tarvetta (vauva ei kasva tms.). Vauvan suoliston bakteeriston nimittäin tulisi kypsyä rauhassa. Tämä antaa parhaan vastustuskyvyn tulevaisuuteen eli parhaan suojen erinäisille infektiolle ja allergioille. Ja ennen kuin joku älähtää niin maailma ei tähän kaadu, että joku antaa soseita aikaisemmin, mutta laajemmassa mittakaavassa se ei ole suositus.:o)

    Hyvää joulua ja onnellista Uutta Vuotta perheellesi!

    T: (Vale:o)LÄÄKÄRI

    VastaaPoista
  24. voi ei ihana :D <3 tiara on siis aivan ihana noissa sose kuvissa :D ja noi sun tekstit osaat jotenki kirjottaa just niin sopivasti kaikkiin kuviin! :) olet ihana äiti! Hyvää alkuviikko iina! <3

    VastaaPoista
  25. Meillä oli sama juttu ton nyrkin kanssa että siitä hetkestä lähtien kun se löysi tiensä ensimmäisen kerran suuhun niin se on maistunut paremmalta kuin tutti :D

    Mä oon kans ymmärtänyt että toi soseidenmaistelu "ikäraja" oli pitkäänkin sen 3 kk ja nostettiin vain sen takia että porukka imettäis pidempään. Me ajateltiin kanssa alkaa pikkuhiljaa maistelemaan soseita, riippuen siitä mitä neuvolatäti tänään sanoo asiasta :)

    VastaaPoista
  26. Mahottoman sulonen tuo tyttö aiii että <3 :) En oikein tätä kritisointia ymmärrä tässä asiassa että "vasta 4-6kk kannattas alottaa syötöt" sun muuta. Iina mielestäni aika selkeästi kuitenkin ilmaisi asian että on tietoinen tästä suosituksesta ja maistatuttaa Tiaralle vain muutamaa makua. Mielestäni asia on ainakin ihan ok vaikka omia lapsia ei olekkaan mutta ammatin kautta tullut tutuksi nämä asiat (lähihoitajaopiskelija kun olen vielä lasten ja nuorten puolella) :)

    Aaa hihiii en oikeesti kestä kun Tiara on niin sulonen :) Nuo kuvat ja kaikki. Melkeen tässä jo itkukin tulee ku kattelee noin ilosta lasta :')

    Ottohan on vallan kiltti ollut töissä kun kantaa lahjoja kotia jatkuvasti :D

    Mutta sen pitemmittä puheitta..vaikka tää teksti oliki aika pitkä ni Hyvää jouluviikkoa teille kaikille! Ei oo enään pitkä odotus :) Ite täytän 18v tuossa perjantaina ni innolla odottelen sitä joulun lisäks :))

    -Nina

    VastaaPoista
  27. Meillä mussutellaan niitä nyrkkejä ja sormia jo nyt, ja neiti on vasta 5 päivän ikäinen :D

    VastaaPoista
  28. Mä en ymmärrä miksi ei voi noudattaa noita suosituksia, kun ne on laadittu ihan vauvan parasta ajatellen.
    Ei se terve ja hyvin kasvava lapsi niitä soseita TARVITSE vielä 3kk iässä..

    VastaaPoista
  29. Me alotettiin vasta 5kk iässä, pärjäs tyttö hienosti ilman siihen asti. :) Mutta yhtälailla kun aikuisten ruokaan ja normaali maioon pitäis siirtyä vuoden iässä niin me alotettiin niihin totuttelu pikkuhiljaa aikaisemmin ja vuoden ikään mennessä neiti oli jo tottunut molempiin :)

    VastaaPoista
  30. Kyllä esimerkiksi meillä kotona (siis minulle+sisaruksille) on alettu antamaan kiinteitä heti kun maistuu eli juurikin 3kk iästä eteenpäin, vaikka rintaruokinnalla ollaankin oltu ja maitoa on ollut riittävästi. Ja ihan täysjärkisiä ja terveitä meistä on kasvanut ;) Niin ja tosiaan rintaruokintaa jatkettu rinnalla 1v-3v ikään asti. Poikkeuksena veljeni joka saatuaan hampaan ylös ja alas noin 6kk iässä alkoi äitini sanoin "leikkimään rei'itintä".

    VastaaPoista
  31. Moi, onkohan muilla samaa ongelmaa kun mulla on tosi hankala selata sun blogia silleen alaspäin tai ylöspäin, se pomppii mihin sattuu ja meinaa aina mennä hermot.. Jos yritän tuolla hiiren pyöritettävällä napilla niin tekee sen ja tekee myös jos kokeilen tuota oikeessa reunassa olevaa juttua siirtää alaspäin :-( tosi hankala kun pomppaa aina ihan sivun loppuun tai sitten jos yrittää takas ylöspäin niin pomppaa liian ylös..
    - sussu

    VastaaPoista
  32. Suositus on 4-6kk, mutta tosiaan se on vaan SUOSITUS eikä mikään sääntö. Tuskin Iina ja Otto kokee että Tiara TARVITSEE sosetta, vaan antoivat hänen maistaa alle teelusikallisen verran.

    Onhan niitä sellaisiakin jotka antaa 1,5kk tai 2kk vauvalle velliä jotta vauva antaisi vanhempien nukkua paremmin..

    VastaaPoista
  33. jensku: Mutta miksi toimia suositusten vastaisesti, ellei siitä ole lapselle hyötyä? Sehän on ihan järjetöntä.

    Minä ymmärsin kirjoituksen perusteella että he antavat joka päivä sitä sosetta sen vajaan teelusikallisen ja kasvattavat annosta 3kk neuvolan jälkeen.

    VastaaPoista
  34. Minäkään en ymmärrä, miksei niitä kiinteitä voi alkaa ottaa kuvioihin sitten 4kk->. Miksi, miksi niitä pitää sinne suuhun työntää jo kahden-kolmen kuukauden iässä? Vaikka kyse olisi teelusikallisesta, niin miksi? Siitä ei ole mitään hyötyä ja se voi olla haitallista. Voisiko joku perustella tämän asian järkevästi? Tiedän, että esim. pienille (keskos)vauvoille suositellaan soseita kuvioihin jo hieman aiemmin, jotta jaksavat kasvaa. Mutta miksi terveelle, normaalikokoiselle vauvalle?

    Ja Iina, tässä kommentissa ei ole tarkoitus moittia sinua. Yritän vaan ymmärtää syitä tälle touhulle, kun tuntuu että tämä on tosi yleistä nykyään etenkin nuorten äitien keskuudessa. Miksi sillä on niin kiire? Kyllä sitä lusikkaa ehtii sinne vauvan suuhun työntää vielä kyllästymiseen asti. :)

    Kuvat olivat kuitenkin mahtavia! Mahdottoman suloinen neiti. Noista kuvista kuitenkin huomaa tuon kielellätyöntämisrefleksin, joka viittaa myös siihen ettei vauvan suuhun ole tarkoitettu mitään muuta tuossa vaiheessa kuin tissi, pullo tai tutti. Refleksi alkaa hävitä yksilöllisesti 4-6kk:n iässä.

    VastaaPoista
  35. Kannattaa aloitella soseet niistä "ruokasoseista" ja vasta sen jälkeen ruveta antamaan makeampia makuja. Voi käydä muuten niin että vauva huolii vain ne makeat herkut.

    Kiva blogi sulla! :)

    VastaaPoista
  36. Venlalla on toi sama nyrkki suuhun juttu. Ensin kontaa lattialla ja sitte nyrkki suuhun. Täytyy vaan koko ajan kattoo että ennen ku laittais nyrkin suuhun nii pesis ne ettei vaan mee mitään pöpöjä suuhun !

    VastaaPoista
  37. heips! niin monta eri neuvoa on kuin neuvojaakin :) me alotettiin pojalle 3 kk iän jälkeen soseet ja alotettiin maissilla :) kaks päivää syötiin samaa ja sitten vaihoin esim porkkana-perunaan. Kun poika alkoi syömään enemmän niin alkoi ruokarytmikin siitä tulla, lounaalla lämminruoka ja iltapäivällä hedelmäsose :) ja tietenkin siitä sitten taas myöhemmin niin päivällinen :) Nicon maha on kestänyt aina hyvin maidon niinkuin vellitki jotka aloitettiin siinä 3 kk iässä, aamu ja iltapalaksi niin en pelännyt antaa soseitakaan :) meille neuvolassa sanottiin vissii 2 kk käynnillä kun kysyin milloin vellit ja kiinteät voi aloittaa niin neukkutäti sanoi että siinä 3 kk jälkeen voi pikkuhiljaa antaa :) ja tosiaan se että annetaan ennen 3 kk ei oo hyväks lapsen suolistolle kun lapsen suolisto ei osaa sulattaa sitä vielä oikein eikä kestä kiinteä rakenteista ruokaa, mutta onhan näitä vaikka minkälaisia suosituksia! mutta teet niinkuin itse näet hyväksi :) kyllä äiti oman lapsen parhaiten tuntee ja näkee valmiuksia kiinteän ruuan aloitukselle! että anna mennä vaan iina <3

    VastaaPoista
  38. Mutta miksi antaa sosetta jos asiantuntijoiden suositus on joku muu ELLEI ole jotain terveysviranomaisten erillistä suositusta? Vauva ei siihen varmasti kuole, tuskin sairastuukaan, mutta suositukset on laadittu nimenomaan koko elämää ajatellen. Se, että suolisto kypsyy rauhassa suojaa aikuisiällä esimerkiksi monilta vakavilta paksusuolen sairauksilta.

    VastaaPoista
  39. Tiara on niiin paras<3<3<3 aika Oton näkönen kyllä, mutta varsinkin silmät ihan täysin samalla lailla päässä kun sullakin:D

    VastaaPoista
  40. Musta on kiva kun laitat noihin kuvien alle noita kuvatekstejä, se tuo siihen kuvaan aina jotain erilaista! Nytkin kun luin sun postauksen ni hymyssä suin kattelin tiaran kuvia ja siihen sun lisäämiä kommentteja. Että se on hyvä ku laitat niitä sinne kuvien joukkoon :)

    VastaaPoista
  41. pakko vielä munkin kommentoida:D
    mun mielestä se on jokasen perheen IHAN OMA ASIA, että koska niitä soseita alkaa omalle pienelle lapselleen antamaan! kyllä ainakin mun mielestä Tiaran ikänen voi jo niitä maistella:) itekin toimisin varmaan aika samalla lailla, vaikken vielä välttämättä ihan siinä 3kk iässäkään KUNNOLLA niitä alkaiskaan syöttämään:) ite tottelisin varmaan just sitä 4kk suositusikää:) en tosi usko, että tässäkään asiassa on mitään oikeaa tai väärää vaihtoehtoa. vähän ehkä sellasia mielipidekysymyksiäkin osittain!? ja mielipideasoistahan on turha kiistellä!;) kaikkea hyvää taas teille<3
    Aleksandra ;)

    VastaaPoista
  42. Ihania kuvia! <3 Niin nätti tyttö :)

    Me alettiin antaa soseita siinä 2,5kk, kun yksinkertaisesti ei maito riittänyt, sai antaa maitoa puolen tunnin välein 200ml ja neuvolassa sanoivat, että rupee vaan antaa soseita :)
    Siinä 3kk iässä Alex veteli jo purkillisen sosetta kerralla kerran päivässä!

    Sehän riippuu ihan lapsesta, että koska niitä voi alkaa antamaan ja kyllä mä ainakin sen verran neuvolan täteihin luotan ja ihan maalaisjärjelläkin kun ajattelee, niin ite oon vedelly ihan kunnon perunaa siinä 2kk! :D

    Ja pakko vielä mainita, että noissa soseissahan oli jossain vaiheessa se suositus 3kk jos oikein muistan? Ja noin pienellä maistelulla ei kyllä ole mitään haittaa :)

    VastaaPoista
  43. Otto on kyllä aivan IHANA mies!:) saat olla niin onnellinen että oot tollasen saanu (: ja näköjää aika hyvä kokki ! ainaki näyttää ihan sika hyvältä :P ja voi etttä ku pikku tiara on ihana<33 hahah noi kuvatekstit AAWS :)

    VastaaPoista
  44. Tiara on ihanan ilmeikäs!
    Lupaakko laittaa päivän asun ens postaukseen?:) Ei oo ollu pitkään aikaan....

    VastaaPoista
  45. Mä niin rakastan vauvoja jotka irvistelee ja naureskelee koko ajan! Äää! Ne on vaan niin ihania! :D♥ Ja söpö toi eka kuva tosta perunasössöstä ku Tiara syö sitä! :D Sssöpö vauva kyl on! Ja hyvää joulunalkua teille kolmelle!♥ :)

    VastaaPoista
  46. Awwww ku Tiara on niin ihana! =)

    VastaaPoista
  47. Nuo on iha mahtavia noi Tiaran kuvat! :D

    VastaaPoista
  48. Joo kyllähän se niin on, että maalaisjärjellä ja vauvan mukaan mennään. Meillä aloteltiin jo vajaa 3kk ikäisenä iltavelli kun tytölle ei enään maito riittäny ja sen ansiosta loppu masukivutkin. Soseita aloitettiin reilu 3kk ikäisenä maisteleen ja nyt alotellaan puuro kun iida on pian 5kk. Ei se todellakaan mee niin, että neuvolantäti kertoo koska tehdään mitäkin. Ne antavat neuvoja ja ohjeistavat, mutta loppupeleissä se miten kukin tekee niin se on vanhempien päätettävissä. Mun mielestä lapsen ehdoilla ja jos vauvalle, ei enään riitä pelkkä maito niin voi ihan hyvin alkaa antamaan muutakin.

    VastaaPoista
  49. Mua lähinnä kiinnostaa, että _miksi_ alotitte soseet ennen suositusikää, onko siitä mitään hyötyä enemmän kuin mahdollisesti haittaa? Oon käsittänyt, ettei Tiaran kasvussa ole mitään ongelmaa tai muuta? :O Onko kyse vain siitä, että vanhemmat haluaa lapsensa oppivan uusia taitoja tai muuta aikaisemmin kuin ehkä kannattaisi? En tiiä? Toivottavasti pienen masu kestää kuitenkin, jos päädytte päivittäin antamaan. Mä itse tulevaisuudessa luotan kyllä enemmän lääkäreiden tutkimuksiin, kun en itse vauvojen suoliston toiminnasta tiedä niin paljon kuin ammattilaiset, jotka ovat asiaa enemmänkin tutkineet.

    VastaaPoista
  50. Se on _SUOSITUS_ IKÄRAJA. ja suositukset vaihtelee melkeinpä koko ajan. Voi herranjeesus :D Käytät ihan ommaa järkeä, jos siitä sille vauvalle ei ole mitään haittaa ja se on iha ok siihen reagoinut niin HYVÄ. Itehhän olen alalla mutta ihan sama sille :D kyllä kaikkien pitäs omaa maalaisjärkeä osata käyttää. Kaikkea hyvää <3

    VastaaPoista
  51. hauska miten noi äitipisteidenkeräilijät tulee taas päteen tässäkin :D oon ite vielä lapseton parikymppinen, mut seuraan kuitenkin useita mammablogeja, ja aina huvittavaa lukea ku kommenttibokseissa riehuu noita besserwissereitä "neuvomassa" ja "ojentamassa".

    kuitenkin, sun blogis on ihana ja on ollu tosi kiva seurata tätä :) ja tiara on tosi suloinen lapsi :)

    VastaaPoista
  52. Voi herranjestas näitä joitain ihmisiä täällä! Ainakaan mun/meidän kohdalla ei oo ollu kyse siitä, että "haluan lapseni osaavan äkkiä uusia taitoja". Mua ihmetyttää nää jotku anonyymit, tulee puhumaan ihan ku olisivat itse Tiaran äitejä.. :) Mutta älä Iina välitä!

    Me kyllä alotettiin soseet 3kk iässä ja parempi niin. Ymmärrän myös niitä jotka alottaa alle 3kk iässä jos ei maito riitä mitenkään ja täytyy olla 24/7 antamassa tissiä tai tuttipulloa. Se on todella väsyttävää.
    Mutta suositukset on suosituksia ja totta kai niitä kannattaa lukea jne, mutta kyllä maalaisjärjellä pääsee aikas pitkälle!

    VastaaPoista
  53. Siis en ymmärrä näitä anonyymejä?? ja sitä että se olis paha asia ku Iina on syöttäny Tiaralle soseita?? Tehä puhutte ittenne ihan pussiin ku eka sanotte että ''Suositus on 4-6kk ja sen takia että suoliston pitää kehittyä rauhassa mutta eri asia on keskoset'' Eiköhän ne keskoset oo vielä pienempiä ja ''alikehittyneempiä'' ni miten niitten suolisto kestäis sitte paremmin ku 2-3kk normaali aikaan syntynyt lapsi?

    Ja kun kaikki nyt niin kamalasti pelkäävät että jotain käy ni ihan hyvin olen kasvanut niinkuin 3 muuta sisarustani ilman mitään maha ongelmia tai suolisto ongelmia ja me kaikki alettiin syömään soseita jo 2 kk iässä, HUI!

    Ei ihme että nykyajan lapset on niin uusavuttomia eikä osaa tehdä mitään ku pelätään ihan kaikkea normaalia....

    JÄRKI KÄTEEN IHMISET!

    VastaaPoista
  54. Kyllähän ne suositukset on tehty SYYSTÄ. Se mitä neuvola tai lääkäri neuvovat tekevän yksilötasolla ei vastaa sitä mitä yleisesti suositellaan. Siksi outoa että täällä kaakattaa tälläinen kanalauma miten heidän nikopetterit ovat syöneet luumuhilloa jo synnäriltä lähtien kun se nimenomaan on YKSILÖLLISTÄ. En ikinä menisi neuvomaan että kyllä saa jo 2,5kk lähtien syöttää soseita. Kuka vajaapää siihen edes ryhtyy? Nämä vaikutukset jotka tulevat siitä että soseet on aloitettu liian aikaisin, näkyvät useimmiten vasta myöhemmällä iällä esim. puhjenneena diabeteksena. Ei ne vaikutukset aina näy heti seuraavana yönä kun vauva huutaa masuvaivoja. Perehtykää asioihin hyvät ihmiset! Käyttäkää googlea älkääkä kulkeko laput silmillä ja lapatko niiden pikku irmojen suuhun ihan mitä tahansa paskaa. Olette nuoria mutta älkää olko niin hemmetin tyhmiä. Älkääkä herra vieköön menkö julistamaan näitä olettamuksia näin suosittuun blogiin. Herraties mitä ideoita ne teiniäidit saakaan.

    VastaaPoista
  55. Piti vielä mainita, että hitto oon kade tuosta Oton kokkaustaidosta ja hänen duunipaikan lahjoista! Mulle tuli ihan kauhee jädehimo ja toi lähikauppa on jo kiinni... Kuulosti muutenkin tosi kivalta toi hemmottelupäivä, määkin tahdon!

    VastaaPoista
  56. Oih voi, pakko nyt vihdoin kommentoida, kun on niin söppänä neiti ettei voi ymmärtää. Ihan tässä odottaa aina uusia kuvia : D Hassua miten vieras nassikka ilmeineen piristää minua niin paljon ♥

    Sulta välittyy blogiin tosi mahtava fiilis. Kaikkea hyvää, varsinkin joulua!

    VastaaPoista
  57. Jospa kaikki vanhemmat kasvattaisivat omat lapsensa niinkuin itse parhaaksi kokevat ja näkevät, puuttumatta toisten tapoihin ja tyyleihin. Tämän blogipäivityksen tarkoituksena tuskin oli se, että ihmiset tulisivat sanomaan kuinka "väärin" Iina nyt toimii antaessaan sosetta lapselleen ym. Ja vielä lisäksi, että oli äiti minkä ikäinen tahansa, niin se on takuulla juuri täydellinen äiti lapselleen :)

    Kiitos Iina upeasta blogista!

    VastaaPoista
  58. Hei. Miten olet päässyt noin hoikaksi raskauden jälkeen, harrastatko jotain liikuntaa tms. ? Paljonko painoit ennen raskautta ? Onko sinulla blogissasi synnytyskertomus jossain ? Miten kestit synnytyskivut, oliko kovin kivuliasta, onko sulla korkea kipukynnys ? :)

    VastaaPoista
  59. "Kyllähän ne suositukset on tehty SYYSTÄ. Se mitä neuvola tai lääkäri neuvovat tekevän yksilötasolla ei vastaa sitä mitä yleisesti suositellaan. Siksi outoa että täällä kaakattaa tälläinen kanalauma miten heidän nikopetterit ovat syöneet luumuhilloa jo synnäriltä lähtien kun se nimenomaan on YKSILÖLLISTÄ. En ikinä menisi neuvomaan että kyllä saa jo 2,5kk lähtien syöttää soseita. Kuka vajaapää siihen edes ryhtyy? Nämä vaikutukset jotka tulevat siitä että soseet on aloitettu liian aikaisin, näkyvät useimmiten vasta myöhemmällä iällä esim. puhjenneena diabeteksena. Ei ne vaikutukset aina näy heti seuraavana yönä kun vauva huutaa masuvaivoja. Perehtykää asioihin hyvät ihmiset! Käyttäkää googlea älkääkä kulkeko laput silmillä ja lapatko niiden pikku irmojen suuhun ihan mitä tahansa paskaa. Olette nuoria mutta älkää olko niin hemmetin tyhmiä. Älkääkä herra vieköön menkö julistamaan näitä olettamuksia näin suosittuun blogiin. Herraties mitä ideoita ne teiniäidit saakaan."

    Otitko anonyymi huomioon, että monissa neuvoloissa ympäri Suomea annetaan lupa ja joskus jopa kehotus alottamaan soseet ennen neljää kuukautta, vaikka suositukset sanoisivat mitä? Ja tuskinpa nyt kukaan nikopettereille ja pirkkopauliinoille antaa luumusosetta synnäriltä lähtien ;) Ja en itsekkään lähtis maistattamaan mielellään alle 3kk ikäiselle ainakaan, mutta jos vauva on KOKO ajan tissillä, tuttipullossa kiinni eikä äiti saa levättyä paljon ollenkaan, ja jos se pieni sosemäärä/velli sais nälkää pysymään edes vähää aikaa poissa, niin kyllä valitsisin sen vaihtoehdon. Ja mun poikaystävällekki on syötetty jo keittoja 3kk iässä ja ihan normaali ja hyvin kasvanu ja järkevä poika siitä on kasvanu, samoin meille äiti on syöttäny jo ties mitä ruokia ennen edes näitä nykyajan suosituksia. Kyllähän se niin on, että nykyään ollaan vähän turhanki tarkkoja syömisten ja tekemisten suhteen, maalaisjärjellä pääsee aika pitkälle.

    Tiesitkö, että nettiin voi kirjottaa kuka tahansa ja mitä tahansa, elikkä en kyllä siinä mielessä luottais googleen ja menis googlettamaan, että minkä ikäisenä soseita saa syöttää, toisinku sinä oot tehny ;-) Kyllä mieluummin kysyisin neuvolasta, nimenomaan OMASTA neuvolasta, omalta neuvolatädiltä, joka mun lastani tarkastaa joka kuukausi, että saisko ne alottaa ja millä kannattaa alottaa, ja miten tiheään antaa ja kuinka suuria määriä kerrallaan jne, enkä kirjota googleen että "SOSEEN SYÖTTÄMISEN OHJEET ENSIKERTALAISELLE". Koska sellasia hyviä ei edes netissä oo.

    Ja kyllä,se on vaan totuus, että vauvat on yksilöllisiä. Toiset ei tarvii ennen sitä puolta vuotta soseita, koska ne kasvaa imetyksellä hyvin. Korvikevauvatkaan ei kaikki tartte ennen sitä 4-5kk sosetta, koska ne kasvaa hyvin. Mutta sitte on taas olemassa niitä vauvoja (kuten mun poika) joka ei kasva tarpeeksi hyvin enää pelkällä maidolla, ja syö TODELLA tiheään sitä maitoa, jotka tarvii sen soseen alottamisen jo ennen sitä 4 kuukautta.

    Yksilöllistä tämä on ja kaikki muutkin jutut lapsen kasvattamisessa ja ruokailussa ja kaikessa muussakin. Ja tilannekohtasta myös. Älä sinä ole noin nipo ;)

    Ja anteeksi Iina superpitkä vastaus kommentti tolle ääliölle anonyymille mutta oli pakko sanoa vähän takas ku rupes ärsyttää tollanen kotkottava kana :-) (eiku hetkinen..mehän niitä oltiin..)

    VastaaPoista
  60. Laura: Minusta taas on erikoista se, että jos terveysviranomaiset ovat laatineet pitkäkestoisten tutkimusten perusteella jonkun suosituksen niin niitä ei noudateta ILMAN jotain PÄTEVÄÄ SYYTÄ olla noudattamatta.

    Maailmassa on pian 7 miljardia ihmistä ja näistä sivistysvaltioissakin aika monta miljardia (eli voivat itse vaikuttaa ravintoonsa eivätkä syö vain sitä, mitä käsiinsä saavat vrt. nälänhätä). Ymmärrät varmaan, että sinä ja sisaruksesi ei ole kovin relevantti ja tilastollisesti merkitsevä tutkimusotanta, koska muodostatte tästä koko väkiluvusta aika pienen promillen. Suositukset tehdään pitkäaikaisten tutkimusta ja todennäköisyyksien pohjalta ja tietenkään se, että vaikka koko sukusi olisi syönyt kiinteitä jo laitokselta ilman oireita ei muuta sitä tosiasiaa ettei se ole pitkällä tähtäimellä järkevää. Lisäksi epäilen, että sinä ja sisaruksesi olette melko nuoria (alle 50-v.?). Vaikka olisitte tähän päivään asti eläneet täysin terveinä, ilman infektiosairauksia (flunssaa ym.) ja allergioita niin suuri osa seuraumuksista näkyy vasta keski-ikäisenä tai vanhuudessa. Suolistosairaudet, syövät ym. Mikäli suolisto ei ole kypsynyt rauhassa niin todennäköisyys kaikkiin em. sairauksiin kasvaa, tämä ei tietenkään tarkoita, että saisitte niitä (tai jos saatte, että se johtuisi kiinteiden aloituksesta liian aikaisin) MUTTA TODENNÄKÖISYYS KAIKKEEN TÄLLÄISEEN KASVAA JOS OLEMASSAOLEVIA SUOSITUKSIA EI NOUDATETA. Ja kyllä, allergioita on monella puolivuotiseksi täysimetetyllä, mutta TODENNÄKÖISYYS SIIHEN ON PIENEMPI. Ymmärtänet?

    Se, että minä en tiedä ketään liikenneonnettomuudessa ollutta, ei tarkoita sitä etteikö liikenteessä sattuisi onnettomuuksia. Se, että naapurini ei kärsinyt merkittävästi äitinsä raskauaikaisesta tupakoinnista (tosin, mistä tiedämme olisiko hänestä tullut huippu-urheilija tai tiedemies JOS hän ei olisi kärsinyt hapenpuutteesta sikiöaikana) ei muuta sitä tosiasiaa, että tupakointi on vaarallista. Se, että antibiootti ei ehkä parantanut juuri sinun bakteerin aiheuttamaa korvatulehdustasi ei muuta sitä tosiasiaa, että antibiootti on tehokkain tapa hoitaa korvatulehdus.

    Ei pahalla, mutta tuon tasoinen kommentti antaa sinun älykkyydestäsi tietynlaisen kuvan. Olen varmaan väärässä.

    Joulurauhaa!:)

    VastaaPoista
  61. Lauralle: Ehkä on parempi, että et esitä kovin yleistäviä terveyssuosituksia tuolla ammattitaidolla ja ajatuksenjuoksulla.

    Veikkaan, että lääketieteen tohtorit valtavissa tutkimusryhmissään ovat osanneet kohdistaa tutkimuksensa niin, että on saatu tavittava tieto siitä, miten ja minkäikäisille lapsille kannattaa tehdä mitäkin. Myös keskosten ja ravinnon suhteen. Ymmärrät varmaan, että keskosiin ei kehityksen suhteen voi siirtää muutenkaan kaikkia niitä ennustuksia ja odotuksia mitä täysaikaisiin vauvoihin. Itsekään en tiedä, miksi terveysviranomaisten suosituksesta keskosille aloitetaan kiinteät aiemmin (en ole lääkäri ja juuri siksi luotan heihin ja heidän ammattitaitoonsa, olen lukenut nimittäin itse kaksi lääketieteellistä teosta, joista toinen oli pääsykoekirja ->en päässyt lääkikseen), mutta saat sen varmasti selvillä tutustumalla vähän ihmisen fysiologiaan. Siihen asti, usko viisaampiasi, niitä on paljon! Ajattelitko, että WHO ja THL on heittänyt suositukset ihan mututuntumalla ja huvikseen?:D Jos kirjoituksesi oli läppä niin toimii, DI-mieheni nauraa vieläkin.:)

    VastaaPoista
  62. Mua ihmetyttää miks tosi monet(puhun nyt yleisesti, en tästä blogista) alottaa kiinteet tyylii 2kk:n iässä jo. Ymmärrän ne tapaukset jos tosiaan maito ei riitä, mutta en nyt usko et ihan joka toisen lapsen kohalla se maito ei muka enää riitä. Meillä alotettiin 5-6kk:n iässä(korvikevauva) ja sillonkaan vielä en ois halunnu alottaa, mut pakko se oli jo siinä vaiheessa alotella.

    Ja pakko vielä sanoo, et on muuten sulonen neiti teillä! :)

    -Sini

    VastaaPoista
  63. Ihan ensin haluan sanoa, että ihana blogi Iina ja Tiara on todella hurmaava pieni neiti. :)

    Sitten kommentoidakseni tähän pienoiseen kiistakysymykseen: moni on täällä puhunut maalaisjärjestä. Monissa asioissa maalaisjärki toki pelaa ja sillä pääsee pitkälle, mutta ikävä kyllä maalaisjärjen pohjalta ei pysty sanomaan, ettei liian aikaisesta kiinteiden aloituksesta olisi pitkällä tähtäimellä haittaa. Siispä asiaa on tutkittu ja sen pohjalta asetettu suositukset. Ei ole vahvaa argumentointia vedota "kyllähän ennenvanhaankin" tai "kyllä koko meidän suku" -tyyppisiin johtopäätöksiin. Tutkimus jatkuu, suosituksia muokataan. Eihän vielä joitain vuosikymmeniä sitten kovan rasvankaan vaaroista tiedetty > ihmisiä kuoli nykyistä enemmän sydänsairauksiin. Nykyiset aikuistenkin ravitsemussuositukset ovat nykytutkimukseen perustuvia. Simple?

    Itse en myöskään käsitä miksi soseiden syöttely pitäisi aloittaa jo alle 3 kk/3kk iässä jos lapsi kasvaa normaalisti maidolla tai korvikkeella. Miksei noudattaa niitä asiantuntijoiden laatimia ohjeita? Poikkeustapaukset kuten keskoset toki erikseen.

    VastaaPoista
  64. Lauralle:

    Niinhän täällä on kaikki järki-ihmiset sanoneet, että soseet voi aloittaa lääkärin tai terkkarin suosituksesta aiemmin JOS on tarve. Nimenomaan niin, että jokainen lapsi on yksilöllinen ja jos vauva ei kasva, on allerginen maidolle tai on joku muu relevantti peruste niin tietenkin tästä aloitusiästä joustetaan. Kyse oli siitä, että osa antaa vauvalle soseita liian aikaisin ihan vain huvikseen tai kokeillakseen (ilman mitään järkevää syytä) tai siksi, että vauva syö heidän mielestä liian usein rintaa/pulloa (ei siis jakseta syöttää vauvaa vauvantahtisesti, vaikka hän kasvaisikin ikäiselleen sopivalla ravinnolla hyvin). Mutta tietenkin keskoset, sokerivauvat, keihitysvammaiset, pahasti allergiset, pienipainoiset ym. ovat asia erikseen ja näitä juuri mietitään tapauskohtaisesti terveysviranomaisten kanssa.

    Mutta luulisi sinunkin nykypäivän maailmanmenosta huomanneen, että se maalaisjärki nykyään puuttuu aika monelta eli esimerkiksi soseita annetaan kaksikuukautisille ilman pätevää syytä, vaikka valtakunnallinen ja kansainvälinen YLEISsuositus on toinen. Minusta se, että toimii vastoin normeja ja ohjeita on nimenomaan maalaisjärjen puutetta.

    Aika huono verrata siihen, mitä on ollut 20 tai 50 vuotta sitten. Maailma on muuttunut aika paljon, tieto lisääntyy ja sitä on saatavilla helposti. Se, että 20 vuotta sitten on kohdeltu lapsia huonosti ei oikeuta tekemään sitä nykyään (olen itsekin saanut lapsena tukkapöllyä ja se on nykyään onneksi laitonta). Lääketiede kehittyy ja tietenkin on järkevää seurata tuoreimpia tutkimustuloksia eikä elää aikaa kymmenen vuotta sitten. 30 vuotta sitten synnytettiin ilman kipylääkettä, koska kipulääkkeen käytöstä synnytyksessä ei ollut riittävästi tutkimustietoa. Aika harva synnyttää nykyään ilman kipulääkettä siksi, että se oli sukupolvi takaperin tapana.

    Ennen kuoltiin tuhkarokkoon ja sairastetiin poliota, kun niitä vastaan ei osattu lääkitä. Nyt lääketiede on kehittynyt, on rokote ja ehkä kaikkien kannattaisi hypätä siihen kelkkaan eikä jäädä aivottomana taistelemaan tuulimyllyjä vastaan! Jos on olemassa toimivia, tutkittuja ja perusteltuja ohjeistuksia niin MIKSI NIITÄ EI KANNATTAISI NOUDATTAA?

    Ei kannata olla tyhmä ja ajattelematon!

    P.S. Maailmassa on paljon pahempiakin asioita kuin antaa 2kk vauvalle sosetta. Se, että Somaliassa raiskataan vauvoja ei tee kuitenkaan meidän ajattelemattomuudelle oikeutta.

    Hyvää joulua ja fiksua Uutta Vuotta!

    VastaaPoista
  65. Nonii, alkaa sit vissiin tulemaan vastaan se hetki ku munki on pakko avata suuni täällä, vaikka yleensä toiminkin enempi äänettömänä yhtiömiehenä.

    *selvittää kurkkuaan*

    NYT NE VITUN HIEKAT POIS NIISTÄ VITUN PILLUISTA ARGH VITTU! (Anteeks Iina, sensuuri petti. ;<)

    Ei mut ihan oikeesti, mikä vittu teitä vaivaa?

    Te ylisuorittavat "superäidit" ootte ehkä rasittavin kaakattava kanalauma johon mä oon ikinä törmännyt, ja valtaosa mun työstä on sentään asiakaspalvelua. Tarviikos siitä, että meidän neiti on kahdesti vetänyt alle mun sormenpään kokosen määrän mössöä, oikeesti vetää niitä suolaherneitä noin jäätävän syvälle poskionteloihin? Kukaan ei käsittääkseni edes kysnyt teidän mielipiteitä, vai meettekö te kaupassakin valittamaan kauppiaalle siitä et banaanissa on laikkuja ja/tai muita pigmenttihäiriötä.

    Väitättekö te oikeesti että kukaan teistä ei esim. ole alle 18-vuotiaana kokeillut tupakkaa tai alkoholia? Loppupeleissä sama asia, terveysvaikutteisistä syistä niissäkin ne ikärajat on. Jos ootte, ni voitte tekopyhät sankarit olla ihan hiljaa, ja jos ette, ni kannattaa kokeilla, ei ehkä kiristä kukkahattu niin paljon.

    Ja älkää ymmärtäkö mua väärin, en mä tästä ota itteeni, eikä tää pilaa mun päivää mitenkään. MÄ EN VAAN YMMÄRRÄ MITEN TE MIKKIHIIRET JAKSATTE MUSSUTTAA! Elämä on paljon mukavampaa ku ottaa vähän positiivisemman asenteen eikä loukkaannu kaikesta. :D

    Kaikella rakkaudella, surkastukoot kainalonne mätäpaiseista. <3

    - Otto (KATO ÄITI EI LUE ANONYYMI!)

    P.S. Lainatakseni Iinaa, te jotka ootte "meidän puolella": ootte te aika ihania. :D

    P.P.S. Kiitos kulta kun julkasit vaikka yleensä estät mua (syystä) kirjottamasta mitään. <3 :---D

    VastaaPoista
  66. Olen se kaakattavista kanoista puhunut anonyymi.

    Laura hyvä,
    Elähän nyt noin kauheasti asiasta riehaannu. En toki tarkoittanut sinua teksteilläni. Enkä blogin pitäjää haukkunut, tai sinua. Sinusta en tiedä sen enempää mutta tätä blogia olen lukenut jonkin verran ja äärimmäisen herttaiselta vaikuttaa tämä Iina. Ja erittäin hyvältä äidiltä. Minua lähinnä kauhistutti tämä kommenttien tulva ja se kuinka usea niitä soseita antaa niin pienille vauvoille, ja tuntui että ilman sen suurempaa tai painavampaa syytä. Ja hei ihan oikeasti. Te äidit voitte sähistä täällä minkä ehditte mutta fakta on se että saatte kuluttaa vaikka kuinka paljon energiaa sen oman näkemyksen puolustamiseen, mutta AINA on joku joka sanoo poikkipuolisen sanan. Vaikka kuinka yhdistäisitte voimanne. Se näissä julkisissa blogeissa on. Jopa tämä ääliö anonyymi (kuten niin viehkeästi asian ilmaisit) voi tulla sanoa ja sanoa poikkipuolisen sanan. Tietenkään ei saa haukkua, pahoitteluni kaikille teille äideille jos sain teidät riemastumaan kommentillani niin hurjasti kuin tämän Lauran, ei ollut tarkoitus. Elämää tämä vain on. Ja blogeja. 10 vuotta myöhemmin tällekin nauretaan.

    Ja minulla ei ole epäilystäkään ettetkö olisi syystä syöttänyt vauvallesi herraties mitä herraties minkä ikäisenä. Ei se minulle varsinaisesti kuulukkaan. Eikä näitä tutkimustuloksia mitä edellä on esitetty, voida näyttää toteen sinun kaveriporukan, veljen, siskon, kaiman tai serkun kokemusten kautta. Niinkuin joku sanoikin; maailmassa on pian 7 miljardia ihmistä. Se on paljon se.

    Ja tottakai neuvolasta pitää tarkastaa. En sitä spesifioinut koska mielestäni se pitää olla jokaiselle itsestäänselvyys. Ei meillä äideille ole ammattitaitoa päättää kaikista lapsiimme liittyvistä asioista, ellei satu olemaan se ammattilainen.

    Ja tarkoitin että googlesta voi hakea tietoja, artikkeleita, tutkimustuloksia ynm. LUOTETTAVAA TIETOA liittyen näihin ruokasuosituksiin. En mielestäni sanonut että menkäää ja etsikää tietoa sieltä kaksplussan sivuilta että milloin Petterille voi alkaa syöttämään soseita. Kuka valopää tätä tekisikään? Netissäkin voi käyttää järkeä. Kyllä sieltä hyödyllistä tietoa löytyy.

    I rest my case. Kiitos Iina, sinä suloisen naisenalun omaava nuori äiti kun jaksat näitä meidän verisiä taisteluita. Blogisi on ihastuttava ja vaikutatte onnellisilta. Kaikkea hyvää sinulle ja koko perheellesi!

    VastaaPoista
  67. Todella suloinen neiti siellä. Kyllä te löydätte ne parhaat ratkaisut teidän perheen pienimmälle. Kunpa näistä asioista ei aina tarvitsisi tapella niin kovasti.

    Kaikkea hyvää!

    Toivoo, Nanna

    VastaaPoista
  68. voi vauvat on ihania!(: tosi söpöjä kuvia!

    VastaaPoista
  69. EI VATTUMARJA SENTÄÄ NÄITÄ ANONYYMEJÄ! :D:D täst kyl saa ihan kunnon naurut ku kattelee noit anonyymikakkojen kirjotuksii(kaikel kunnotuksel vaa,anonyymit♥)! Tiara on Oton ja Iinan oma lapsi ja ne saa päättää ihan ite mitä tekee lapselleen ettekä te anonyymit jotka tulee vaan haukkuun tänne(en siis tarkota kaikkia anonyymejä,vain niitä jotka tulee haukkuu eikä anna mitään JÄRKEVÄÄ palautetta!) Mur! Ihan järjetöntä! Sehän on jokasen oma asia et antaako vauvalleen tota mössöö vai ei! ärrr! >:(
    Ei vauva varmaan siihen kuole jos sille antaa pikkusen lusikallisen ennen ''suositusikää''!

    Mä muuten tykkäsin tosta peruna-porkkana soseesta pienenä :D Joomoi...
    Mutta Iina,oot tosi ihana ihminen ja sun ei kannata lannistuu noista anonyymeistä! Silti suurin osa sun HYVISTÄ lukijoista on sun puolella :)♥
    Ja anteeks Iina tosta mun sepauksesta mut mua vaan niin ärsyttää ja aina ku mua ärsyttää ni sit kyl sen näkee ja kuulee! :D Sun ei oo pakko julkasta tätä,jos et halua (:

    VastaaPoista
  70. Hyvä Otto ja kaikki muutkin.

    Minusta tämän foorumin asiallisimmat kirjoitukset ovat tulleet juuri niiltä muutamalta anonyymiltä, jotka ovat esittäneet rationaalisia, asiallisia, älykkäitä ja selkeitä ajatuksia sen puolesta, miksi annettuja suosituksia olisi hyvä, asiassa kuin asiassa, noudattaa. Se, että ihana äiti antaa lapselle pari kertaa luumusosetta 2kk:n iässä ei takuulla ole mikään vakava virhe, mutta enemmän kiinnostaakin se, miksi niin pitää tehdä jos, ja kun, se ei ole nimenomaan Tiaran kannalta ilmeisesti välttämätöntä. Ja jos Tiara onkin saanut neuvolasta ohjeen kiinteistä niin se ei varmasti tarkoita, että se olisi isossa mittakaavassa suotavaa.

    Valitettavasti en osaa käyttää noin hauskaa kieltä kuin Sinä Otto [nauroin oikeasti tolle suolaherne poskionteloissa, se oli niin hyvin sanottu:o)], mutta haluaisin vielä sanoa, että usein se jos kävelet päin punaisia, juot kännit yläasteen päättäreissä, vedet röökiä tms. on sinun oma, ei äitisi, valinta. Minusta on kyllä eriasia se, mitä pienille ja puolustuskyvöttömille lapsille tehdään kuin mitä me itse teemme. Sanottakoon vielä, että soseen antaminen ei varmasti ole kovin vakava rike, mutta siitäkin huolimatta se ei ole "mitätön" asia.

    Ihmettelenkin, että minusta näissä asioissa, joista on noussut "sota" ajatellaan usein lapsen parasta. Ei kaikki varmasti tarkoita pahalla (ja osa varmasti tarkoittaa pahalla), mutta ainakin itselläni pointti on se, että kiinteiden aloittaminen liian aikaisin on ihan todistetusti merkittävä riskitekijä useisiin vakaviin sairauksiin. Sitä ei aina tule ajatelleeksi, että suositukset ja normit tähtäävät usein lapsen parhaaseen ja se, että toimii toisin VOI nostaa riskiä joihinkin ikäviin seurauksiin. Ei se, että joku antaa negat. palautetta ASIALLISESTI tai on eri mieltä kuin itse pitäisi minusta olla sodanjulistus.

    Tiara on söpö ja hyvinhoidettu lapsi ja voin sanoa, että olette varmasti viihdyttäneet häntä enemmän kuin minä omiani yhteensä.:o)

    VastaaPoista
  71. Olen ammatiltani lasten psykologi ja olettaisin, että keskivertokansalaiseen verraten tiedän jonkin verran enemmän lapsen kasvusta ja kehityksestä.

    Kaverini vinkkasi minut tänne keskusteluun ja minun täytyy sanoa, että olen iloinen aseenteesta, jossa ensisijaiseksi laitetaan lapsen etu ja se, mikä lapselle on parasta. Eikö teistäkin tuntuisi ikävältä, jos ihmiset ajattelisivat, että mitä väliä teidän Tiaralla, eivätkä ihmiset haluaisi kertoa teille kokemuksistaan tai näkemyksistään jos ne olisivat erilaisia kuin teidän? Voisiko jossain määrin ajatella niin, että moni välittää Tiaran hyvinvoinnista, näkemys siitä, mikä hänelle on parasta, on vain ehkä erilainen? Voisiko ajatella niin, että asiallisista kommenteista ja vinkeistä voisi oppia jotain ja sellaiset saattaisi saada ajattelemaan jotain sellaista puolta asiassa, jota itse ei ole huomannut. Asiattomat, alatyyliset ja ikävät kommentit, puoleen tai toiseen, on luku sinänsä.

    Julkinen bloggaaminen antaa kyllä minusta erilaisen mahdollisuuden negatiivisenkin palautteen antoon kuin vaikka tavallinen kadulla kävely.

    Pointtini katosi jo ajat sitten, mutta sen haluan vielä sanoa, että minusta vanhemmat eivät ole aina parhaat asiantuntijat lapsensa suhteen. Vai sanooko joku muka lääkärille: "Ei, ei sillä ole korvatulehdus. Minä äitinä tiedän."

    Te olette varmasti hyvät vanhemmat, nyt ja aina. Tahdon vain sanoa, että jokaisesta mielipiteestä (ja etenkin faktatiedosta) voi oppia jotain.

    Hyvää joulua kaikille!

    VastaaPoista
  72. Mä käyn kattoo koko ajan (kännykäl) et ootko kirjottanu tänne et saisin tietää teidän kuulumiset! Saan iloa päivään luettuani täält nää jutut ;)Kattelen koko ajan näit kuvii, ja ollaanhan me sukuu! Tiaral ja mul on 11 vuotta ikäeroo
    P.S. Otto saattaa arvata kuka oon!!

    oOo

    VastaaPoista
  73. Te olette Oton kanssa vielä nuoria, ihmiset ehkä haluavat neuvoa/opastaa teitä näissä asioissa vaikka se ei heidän tehtävänsä olisikaan. Mutta mitä se haittaa jos joku sanoo mielipiteensä esimerkiksi että tuon ikäiselle ei kannattaisi antaa soseita vielä? Te kuitenkin teette niinkuin teette.

    Itsekin olen samaa mieltä että suositusikärajoja kannattaisi jotenkuten noudattaa, niin soseissa kuin telkkarin tapittamisessakin.. Otan mielummin varman päälle.

    PS. "NYT NE VITUN HIEKAT POIS NIISTÄ VITUN PILLUISTA ARGH VITTU! (Anteeks Iina, sensuuri petti. ;<)

    Ei mut ihan oikeesti, mikä vittu teitä vaivaa?"

    Tästä huomaa, miten nuoria te vielä oikeasti olette.

    VastaaPoista
  74. Teidän Tiara on kyllä hurmaava ja tuo muffinitmspaitajuttu on tosi söpö! (: ja aika herkkuruokaa oot saanu hehe (: ja meikällä ollu hauskaa hupia lukea kaikkia nuita kommentteja, vaikkakin koko ajan päässä pyörii että mitähän se kenekään persettä koneen ääressä kutittaa mitä teidän lapsi syö?

    VastaaPoista
  75. Heippa-hei kaikki Iinan blogin lukijat ! Jotenkin tämän Iinan postauksen komementointi on vinksahtanyt ihan eri suuntaan, kuin mitä minä kuvittelin.

    Mielestäni Iina erittäin selvästi sanoi kirjoituksessaan, että hän MAISTATTI Tiaralla kahta eri sosetta, ja toisesta neiti tykkäs ja toisesta ei.
    Iina ei missään vaiheessa ole sanonut, että nyt hän aloittaa soseiden syötön Tiaralle, päinvastoin, hänhän sanoi juttelevansa neuvolan tädin kanssa ennen soseiden aloittamista.

    Olen nyt lukenut täältä kommentteja puolesta ja vastaan soseiden syötössä, ja mielestäni nyt foorumi tälle keskustelulle on väärä. Jos haluatte netissä keskustella tästä aiheesta (tai sotia...), niin oikeampi paikka tälle keskustelulle on vauva.fi tai kaksplussan sivut, ne on tällaisia keskusteluja ja kiistelyjä varten.

    Ymmärrätte varmaan, miksi Otto kirjoitti oman kommenttinsa. Ottoa stressaa se, että Iinalle tulee niin paha mieli ikävistä kommenteista, kun Iina ei postauksellaan todellakaan tarkoittanut avata tällaista keskustelua, kunhan vaan näytti pienen ilmeitä eri makujen suhteen. Ja toistan, Iina ei edes aikonut vielä aloittaa soseiden syöttöä Tiaralle.

    Olen seurannut Iinan ja Oton kasvua vanhemmiksi koko heidän Tiaran odotuksen ajan ja sen jälkeen kun Tiara syntyi, ja täytyy sanoa, että nuoresta iästään huolimatta he ovat todella huolehtivia ja vastuuntuntoisia vanhempia, ja kaikessa mitä he tekevät, he pitävät lapsen etua ensimmäisenä, he eivät ikimaailmassa tekisi mitään mikä ei ole Tiaralle hyväksi. Luotan täysin heidän kykyynsä olla Tiaralle hyviä vanhempia ! <3

    Ehdotan siis, hyvät blogilukijat, että siirrätte tämän keskustelun Iinan blogin sijasta toiselle foorumille, Iina ei todellakaan halua olla tällaisen "sodan" keskiössä. Enkä myöskään usko, että hän jaksaa vastata yksilöllisesti kaikille kommentoijille, enemminkin hän ehkä kirjoittaa jonkin yleisen vastauksen kaikille, jotka ovat kommentoineet soseasiaa puolesta ja vastaan.

    Toivotan kaikille blogin lukijoille oikein hyvää ja rauhallista joulua, sekä kaikkea hyvää tulevalle vuodelle !

    Ja Iina, anteeksi jos sekosin tähän, jos et halua, älä julkaise tätä ! <3

    VastaaPoista
  76. Millaiset kommentit ovat toivottuja ja sallittuja? Kehut tietysti, mutta eikö tämä kommentointi mene vähän tylsäksi jos se voi olla vain tyyliä: "Ihana paita. Mistä ostit? Paljon maksoi? Oot hyvä äiti. Otolla on kiva nimi..."

    Eikai kukaan kyseenalaistanutkaan kykyä vanhemmuuteen, mutta minä ainakin otan vastaan mielelläni neuvoja. En tiedä kaikkea, enkä ole täydellinen, mutta se on mielestäni tavoiteltavaa. Jos joku tietää jonkun asian, mitä en ehkä itse osannut ajatella, otan mielelläni uusia ajatuksia vastaan ja kehitän itseäni. Myönnän olevani väärässä ja tekeväni vääriä valintoja. Tämä kommentointi voi olla yksi niistä.

    Mutta asiallinen pitää olla. Alatyyliset ilmaukset, kiroilu, haistattelu ja vihapuhe vievät pohjan hyvältäkin ajatukselta.

    VastaaPoista
  77. Hih...kivoja maistelu kuvia!! Onnistuitte vangitsemaan nuo ilmeet, kovin tutulta meiningiltä näytti.

    Myös meillä maistatettiin juuri tuota luumua aikaisemmin kuin missään "suosituksissa", teki nimittäin neidin massulle aika hyvää. Eikä tuo kakara siitä aikaisesta makuNAUTINTOelämyksestä ole ollenkaan kärsinyt ;) Pieni mussutti onnellisena ja olisi varmaan syönyt enemmänkin, kun oli niin hyvää. Kukin äiti tietää mikä omalle lapselle on parhaaksi ja tekee sen mukaan (piste).

    Oikein mukavaa joulun aikaa teidän koko perheelle. Innolla täällä odotellaan jo seuraavaa postausta. Olis kiva tietää miten siellä jouluvalmistelut etenee!

    VastaaPoista
  78. ^ano

    jos kaikki 70 kommenttia on samasta asiasta, vastaan tai puolesta, ni eks se mee vähän yli? mulla ei oo lapsia, enkä voi ottaa tähän asiaaan mitään muuta kantaa kun että jokanen tekee OMAN lapsensa kanssa niinkuin tahtoo ja niinkuin parhaaks näkee.Kommentointi ei oikeestaan ole enää rakentavaa jos kommentoi vaan samasta asiasta, ja iina tuskin hyötyy siitä että kaks eri mielipidettä tappelee täällä keskenään:) hän ja Otto kuitenkin tekevät ja tekivät niinkuin parhaaksi näkevät, ja se on se paras tapa just Tiaran kohdalla:)

    ps, joo ja nyt oon tääl ittekkin komentoimas, mut koska oot niin ihana oli pakko tulla puollustaan sua! ja en haluu et loukaannut noista ilkeistä ja vähemmän ilkeistä kommenteista:)

    VastaaPoista
  79. Ihana pieni teillä! Ja tuohon soseasiaan on pakko kommentoida, suositukset vaihtelevat jatkuvasti ja jopa eri paikkakuntien neuvoloissa vaihtelee hurjasti.

    Kun antaa ensimmäisiä maistiaisia niin kyllähän se kannattaa hieman kuunnella myös lasta, masuvaivoja tms joita voi ekoilla kerroilla tulla.
    Kyllä meilläkin alettiin soseita maistelemaan n. 3kk iässä ja mitään vikaa ei pojassa ole.
    Olen itsekkin vääntänyt kättä ihmisen kanssa joka on 3 lapsen äiti ja hänen mielestä täysimetys 6kk asti ainakin on ainoa oikea vaihtoehto. Että kyllä kaikenlaisia löytyy, mutta etteköhän te tiedä mikä on lapselle parasta ja osaa kuunnella lapsen tarpeita!

    Ja ihmiset ketkä sanovat esim sinua teiniksi niin mistä mihin ikään on teini?
    Kyllä itse tiedäin joitakin 20vuotiaita jotka ovat elämänsä kanssa hukassa, harrastavat ryypäämistä ja kaverit ovat kaikki kaikessa, mutta jokainen ihminen on erilainen, onhan jotkut 20-30vuotiaatkin vielä tuollaisia, eikä olisi todellakaan valmiita vanhemmuuteen!

    Ihanaa joulun odotusta koko teidän perheelleenne. :)Ja kyllähän se on hyvä osata ottaa vastaan negatiivinen sekä tietysti positiivinen palaute mutta kaikkea ei aina vakavasti kannata ottaa!

    VastaaPoista
  80. Tosi naurettavaa käytöstä joiltain anonyymeiltä, antakaa iinan ja oton hoitaa oma ihana pikkusensa niinkuin he parhaaksi näkevät ja jättäkää omat mussutuksenne muualle. Varmasti rakentavaa palautetta tai ehdotuksia tai vinkkejä on kiva ottaa vastaan, mutta kuka haluaa kuulla mitä PITÄISI tehdä ja miten KUULUISI toimia? Eiköhän jokainen ihminen tiedä itsensä/oman lapsensa kohdalla, miten toimii. Iina ja Otto ovat aikuisia ihmisiä, ja heillä molemmilla on varmasti jonkinlainen oma käsitys asioista, niin kuin meillä kaikilla on. He varmasti kasvattavat lapsensa hyvin, ja juuri niin kuin he parhaaksi näkevät, eikä esimerkiksi soseiden syömisen ajankohdan kuuluisi liikuttaa kenenkään meidän anonyymin elämää.

    Kaikkea hyvää Iina ja Otto! Rauhallista joulunaikaa ja onnellista uutta vuotta teidän perheelle <3

    - 18-vuotias tyttö Tuusulasta

    VastaaPoista
  81. Luin sun uusimman päivityksen missä mainitsit tän kirjotuksen kommenteista ja.. Ei hyvä luoja, mä varmaan kuolen nauruun. :D Tiara ollu, mitäs.. Paria päivää vailla 3kk ja ihmiset kauhuissaan. Vetää sanattomaks :D Itsehän aloitin vauvana jo 2kk iässä kiinteän syömisen kokonaan koska olin niin iso vauva että olisin varmaa ilman kiinteetä ruokaa kuollu nälkään :D

    Oikein hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta teidän porukalle! :)

    -Miss Päärynäsose

    VastaaPoista
  82. No huh huh noita jotain anonyymejä..(oho olen itsekkin mutta..) itekki oon nuori ja vanhemmat ihmiset tulee noita suositus juttuja mulle saarnaamaan..mulla on tasan viikon vanhempi tyttönen ja kun se tuli 3kk niin aloin myös maistatuttamaan soseita ja velliä,kun ei maito oikee enää riitä suursyömärilleni :D Älä välitä noista ''saarnaajista'' vaan teet miten itse näät hyväksi tehdä teijän prinsessalle :) keep it going :) ja hyvää joulua koko perheelle! :)

    VastaaPoista
  83. Pinni: Se on meidän suloinen pieni prinsessa♥ Voi jännitän jo sun puolesta teidän pikkuprinssiä!♥

    Kristina: Hyvä et sanoit tosta lusikasta, kyllähän sen järjenkin jo pitäis sanoo et niitä pitää olla mut jotenki toi neiti hujahti vaa yhtäkkiä kolmekuukautiseksi ja ei me mitää lusikoita oltu ehitty hankkia :D Mukavaa joulua teillekki :)♥

    Anonyymi 23.18: On se meidän söpöliini♥

    Jaana: Joo korvikkeella ohenneltiinkin soseita ja mulla on semmonen hieno kirjakin et sit ku aletaan kunnolla soseita syöttämään nii siitä kattelen soseohjeita :) Halit takasin <3

    Anonyymi 23.21: Joo niin mä ajattelin et yks tai kaks makua per viikko eikä sillee et joka päivä eriä, kiitti vinkistä :))

    Jaana: Nii mä säästänki kaikki semmoset ihanuudet mut jotain perusvaatteita voin kyllä ihan hyvin myydä :)

    Anonyymi 23.24: Kiva et tykkäät♥ On se meidän ihana neitokainen! Ihanat joulut sinnekkin!

    Anonyymi 23.24: On se kyllä meidän ihanuus♥

    oOo: No et kyl kokonaa saa varastaa mut saat kyl tulla meille hoitamaan sitä ;D♥

    Amanda: Hahah, hyvä jos nauratti! :D Itekki naureskeltiin täällä ku maistateltiin sosetta :DD Oli nii muikeita ilmeitä että!

    Tinpe: Se on meidän linssilude :D♥

    MINTY: Näin♥

    Sirkku: No en mäkään meinaa uskoa, minne se aika vaan katoaa?! Ja teidänki Eliel jo iso pieni mies♥

    Laura: Aivan samaa mieltä oon sun kanssa kaikesta ja kiitos lusikkavinkistä♥ Pusuja Tiaralta Henrille♥ :DD

    Nora: Hahah must on nii hauska ain miettii niit et mitä Tiara muka kelais missäki tilanteessa :DD

    Anonyymi 0.27: Haha se on kyl nannaa! Ja onhan se♥♥

    Anna: Meidän linssiludesta kyl saa nii ihanii kuvii :D♥

    Rudi: Kiitos Rudi♥

    Kirsi: Mukava että kommentoit! Kiitos ihanasta kommentista ja aivan ihanaa jouluviikonloppua sinnepäin! :)♥

    Anne: Hhaha joo Otto voi kokkailla meille kummallekki, se on mun mestarikokki :D! Huomenna nähää♥

    Viivi: No niinhän se on :) Kiitos kommentista Viivi!♥

    Sara: Hahah Tiara ei tykänny ollenkaan, luumua sen sijaan mussutti ihan onnessaan :DD Ehkä sekin viel joskus tottuu porkkanaperunaan, ei kaikki voi olla herkkua heti ekalla kertaa :DD

    VastaaPoista
  84. Anonyymi 9.13: Kiitos asiallisesta kommentista! Hyvää joulua sinnekin päin! :)♥

    Fani: Hahah ihana että tykkäät ja kiitos hirmuisen paljon♥♥ IHanaa joulua sulle!♥

    Tanja: Hahah noi pienet on nii söpöjä ku pitää mussuttaa nyrkkiä! :D Ja joo näin mäki oon ymmärtänyt :) Soseiden maistatus on hauskaa puuhaa! :DD Hyvät joulut teille♥

    Nina: Kiitos ihanasta kommentista♥♥ Onnittelut synttäreiden johdosta ja vietähän ihana ja railakas joulu! Ja joo Otto on tosiaan tainnu olla kilttinä, toivottavasti mäki oon ollu tarpeeks kiltti ja saan paljon lahjoja :DD

    Krista: Hahah voi toista, meillä löydettiin nyrkit aika myöhään :DD

    Piia: En mäkään ymmärrä aina ja kaikkea mutta en silti mene mussuttamaan kenenkään blogiin :)

    PienenTytönÄiti: Hiljaa hyvä tulee ja mahtavaa jos teidän neiti kasvoi maidolla hyvin siihen asti :) Meillä tuntuu ettei riitä maitokaan enää millään ku 12pack Nania menee jossain 1,5 vuorokaudessa :DD

    Rauhaisa: Hahah ihana rei'itin veli sulla :DD Kiitos kommentista! :) Ja niin on mullaki maistatettu kaikkea 3kk iästä lähtien ja tässä mä hengaan, ihan ilman mahavaivoja :D

    -Sussu: Aijaa, onpas inhottavaa! Ei oo mulle ainakaan kukaan raportoinut tollasesta ennen sua, mut jos tulee lisäilmotuksia nii pitää kyllä ottaa bloggeriin yhteyttä tai jotain :O

    Jensku: Nimenomaan! Ymmärsit asian ytimen toisin kuin niin monet muut :D!

    Mirette: Hahah älä vaan, ne oli niin huvittavia :D!

    Anonyymi 13.11: Tiara on kyllä meidän suloisuus, sillä on niin ihania ilmeitä :D Ja mun täytyy vastakysymyksenä kyllä heittää tähän että miksi keskosille, normaaleja terveita vauvoja miljoona kertaa herkemmille vauvoille sitten suositellaan soseita mut normivauvojen masut ei niitä muka kestäis, tota en todellakaan ymmärrä... :D Jos viitsit kertoa niin olisin kiitollinen :)

    Anonyymi 13.17: Joo noin oon mäki kuullu, toi luumu nyt vaa sattu olemaan ku oli masuvaivojen hoidoksi ostettu mut muuten aattelin alotella just perunalla ja bataatilla ym :) Kiitos paljon♥

    Anonyymi 13.33: Haha onneksi Tiara ei vielä pääse käsiksi mihinkään nii ei oo kädet yleensä likaset :DD Sit pitää alkaa kunnolla pesemään ku meiän neiti lähtee liikkeelle :)

    Minna: Moi! Se on just kyllä soseissa kiva ku tulee se rytmi päivään ihan eri tavalla kun pelkän maidon kanssa :) Ja näin mäki oon ymmärtäny et ennen 3kk ei oo hyvä juttu, mut enpä usko et tol paril päiväl oli onneksi mitään väliä :D KIitos ihana minna taas ihanasta kommentista ja maailman parasta joulua teille♥

    Anonyymi 14.23: Hahah se on kyl nii Oton näkönen ja mun mielest sil on Oton silmätki :DD

    Anonyymi 14.32: Mukava että tykkäät! :))

    Aleksandra: Nimenomaan, se on vanhempien päätös, ei muiden lasten vanhempien :D Kaikkea hyvää sullekin ja ihanaa joulua♥♥

    Tiia: Voi kiitos, on se kyllä meidän kaunokainen♥ Ja joo niin oon minäki vedelly perunaa jo ties missä iässä :D Ja ei meinaa meilläkää maito enää riittää, 12pack NANia menee 1,5 vuorokaudessa :DD Hei mut ihanat joulut teille sinne!♥

    Anonyymi 15.32: No niin mä oonkin, se on maailman paras mies♥ Ja myös loistokokki ;DD Tiara on isiinsä tullu, yhtä sulosia molemmat♥

    VastaaPoista
  85. Sanskud44: On se kyllä! Ja laitoinhan mä! :)

    Aino: Hahah nii mäki :D! Meidän irvistelevä pieni ihanuus♥ :D Ja ihanaa joulua sinnekin♥

    Anonyymi 16.20: ON se meidän maailman sulosin palleroinen♥

    Marianne: Hahah se on meidän hassu pieni vekkuli♥

    Anonyymi 18.36: Samaa mieltä! Kiitos kommentista :))

    Noora: Kukin tavallaan, eikö niin :)

    Anonyymi 21.16: Nimenomaan, oon tasan samaa mieltä ja mukava kuulla tämä vielä alalla olevan suusta! :D Kaikkea hyvää♥

    Anonyymi 21.31: Joo älä vaan, huvittaa kyllä tosiaan :D Mukava että tykkäät blogista ja Tiara on meidän ihana päivänsäde kyllä♥ Ihanaa joulua sulle!

    Laura: No joo eipä se meilläkään oo siitä kyse :D! Ja en välitä, onneksi on myös olemassa sun kaltasia mukavia ihania ihmisiä! Jotka kaikenlisäksi kommentoi vieläpä omalla nimellä ;D

    Laura 22.23: Just tuota samaa mä itekki ihmettelin et miks keskosille on muka ihan ok mut terveille vauvoille ei :---------D Hyvin sanottu!

    Anonyymi 22.41: Ja tottakaihan tää kaikki liittyy taas siihen että me ollaan nuoria äitejä! Siksi olen tyhmä, idiootti ja vastuuton kuten kaikki muutkin nuoret äidit ja Tiara varmasti ei selviä kyllä mun käsittelyssä fiksuna ihmisenä aikuseksi, ainakaan ilman diabetestä, kuppaa, epilepsiaa ja kuutta muuta! Kaikki tämä vain siksi että olen nuori, eikö niin :)

    Noora: Otto on kyllä ihana kun se jaksaa mua hemmotella, ja on ollu ilmeisesti kiltti poika ku duunista lappaa lahjoja tohon tahtiin! :D

    Varpu: Hahah, ihana että piristää meidän neiti suakin! :) Se on kyllä ihana pieni päivänpaiste♥ Mahtavaa joulua sullekin ja kaikkea hyvää♥ Kiitos ihanasta kommentista!

    Anonyymi 1.52: Aivan tasan niin! Osuit asian ytimeen :D Ja muakin ärsytti se että piti heti vedota ikään noissa kommenteissa..... Kiitos paljon ja kaikkea hyvää♥

    Anonyymi 3.11: En harrasta muuta kun Tiaran nostelua :DD Ennen raskautta painoin 45kg ja synnytyskertomus löytyy blogista "synnytys" -tagin kohdalta :) Mulla on todella matala kipukynnys mutta synnytys oli silti oikeen helppo ja sutjakka! :) Kokonaiskesto jäi pikkusen päälle neljään tuntiin että ei siinä kauaa kärvistelty! :D

    Laura: Aivan niin, voin kyllä allekirjottaa sun kommentin täysin :D!

    VastaaPoista
  86. Anonyymi 8.35 ja 8.44: Joulurauhaa molemmille teille :) Ja jälkimmäistä anonyymiä taitaa kaihertaa kun jäi lääkis käymättä kun pitää DI-miehellä kehuskella, no kukin tavallaan :)

    Sini: Tiara on kyllä maailman sulosin pikku pulleroinen♥♥

    Anonyymi 12.46: Tiara on ihana pallero ja mukava että tykkäät blogista♥ :)

    Otto: Senki flipannu ämmä :DDDDDDDD♥ Noei, olet mun hömppä, kyl mä ymmärrän et sulki menee hermo ku tääl kaakatetaan ihan turhasta, saat anteeksi muru♥

    Anonyymi 13.17: Mukava että tykkäät blogista ja kiitos kehuista, mä en viitsi tätä soseasiaa jauhaa kun se aiheuttaa vaan eripuraa eri mielipiteitä omaavien äitien kesken :D Mutta toivottavasti pysyt blogin mukana jatkossakin vaikka tästä olemmekin eri mieltä :) Hyvää joulua!

    Nanna: Kiitos paljon ja olen ihan samaa mieltä sun kanssa! Kaikkea hyvää sullekin♥

    Heini: Onhan ne, kiitos!

    Aino: Hahah olet ihana :DD Nauratti tää kommentti ku paasasit tolleen söpösti, ihanaa että olet(te) meidän puolella! :D♥ Ihanaa joulua♥

    Anonyymi 14.51: Tämä sota täällä nyt paisui ihan överiksi ilman että otin siihen ite mitään osaa, Otolla paloi hermo, täysin ymmärrettävästä syystä :D Ja onhan tuo meidän pallero maailman sulosin, kiitos asiallisesta kommentista ja hyvää jatkoa :)

    Anonyymi 15.24: Onhan se mukavaa että välitetään mutta kyllä sen rajan pitää kulkea jossain kohtaa kumminkin :) Kiitos kommentista ja todella hyvää joulua myös sinnepäin! :)

    oOo: Hahah hei me ollaan Oton kaa tiietty kokoajan et kuka sä oot :D♥ Ja ihana että tykkäät seurailla täältä meidän kuulumisia, ja sukuahan me ollaan :) Tuuhan sit käymään ja leikkimään Tiaran kanssa! :)

    Anonyymi 18.42: Mikä on tuo "Te" -muoto johon yleistät mutkin? Mulla ei ollut osaa eikä arpaa Oton kommenttiin joten sun on sen perusteella turha yleistää mitenkään että ME ollaan nuoria. Ja joo, mielipiteen ilmaisu on aivan eri asia kun tää touhu täällä joka menee aivan yli. Tästä sun kommentista taas huomaa että sä yleistät kaikki nuoret epävarmoiksi vanhemmiksi jotka tarvitsee apua kaikessa. Ei se hyvä vanhemmuus ole iästä kiinni todellakaan.

    Empa: Sain kyllä niin hyvää ruokaa murulta♥ Ja arvaa mitä, tismalleen samaa oon tässä miettinyt kuin sinäkin :D Hyvää joulua!

    Anne: Olet äiti paras ihanin ja rakkain♥

    Jonna: Olen tismalleen samaa mieltä sun kanssa! Ja luumua mun serkkutytöllekki syötettiin pienenä kun sillä oli tapana kakata kerran viikossa aina sunnuntaisin :DD Onneksi nykyään masu toimii silläki jo paremmin! Ihanaa joulua teillekin!! :)♥

    Sanskud44: Kiitos paljon :)♥

    Anonyymi 11.31: Niinhän tuo on maailman ihanin pallero♥ Ja niin, ei se ikä tee aikuista vaan se käytös, siksi on niin perkeleen naurettavaa kuinka täällä yleistetään taas kaikki nuoret äidit samaan muottiin :D Olen ihan samaa mieltä sun kanssa :) Ja hei hyvät joulut sinnekin päin!! :)

    Anonyymi 14.46: Mä oon niin samaa mieltä sun kanssa, itse en ois voinu paremmin sanoa! Kiitos paljon ja ihanaa joulua sullekin♥♥

    Miss Päärynäsose: Hahah älä vaan :D! Ihanaa joulua ja olnnellista uutta vuotta myös neiti päärynäsoseelle! :D♥

    Anonyymi 3.23: Joo se on jännä kun eihän me nuoret kato osata mitään ja meitä pitää neuvoa :DDD Ihanaa joulua myös teidän perheelle♥♥ Ja hauska kun on niin samanikäiset tytsyt meillä, ois kiva jutella joskus enemmänkin!

    VastaaPoista
  87. oot inspiroinu mut tekeen blogia, voitko vähän auttaa mua ku en oikeen saa blogille sellasta ulkonäköö ku haluisin:D miten sää oot saanu noi neljää kuvaa tonne ylös? entä noi välilehdet? tai toi laskuri juttu? auta muaaa:D oon ihan rakastunu tähän sun blogiiin.....

    VastaaPoista
  88. Herranjestas mitä tekstiä täällä. Tulin sitte kommentoimaa anonyyminä, (Neeatässämoi!:D) ku sain mun bloggerin jumiin... Laitoin vahingossa johonki +Minään iäkseni 1999, vaikka piti näppäillä 1988 : D Oon jo lähettäny henkkarikopiot ja kaikki gmailiin muutama päivä sitte vaan ei mitään oo kuulunu, räääähh! Hulluksi tulee ku ihan ulkona nyt netistä ja blogeista! Sniif :( :D mut piti oottaa että saan tunnukseni takasi ennenku tulisin avaamaan sanasta arkkuani, mutta herranjestas!
    PAKKO suorastaan työntää oma lusikkan mukaa, vaikka tämä keskustelu on jo käyty :) Ei oo pakko vastata jos tuntuu ettei tästä asiasta enää jaksa! Mää ku sain Oton, niin jääräpäisesti imetin sitä (täys) siihen että se oli 2,5kk. Sitte 2kk nlan jälkeen suoraan sairaalaan kasvuntaittumisen takia. Mää en tajua kuin sitä ite ei huomannu, mutta Oton jatkua itku ja oksentelu ja huonosti rinnansyöminen oli aiheuttanu melkosen pysähyksen sen kasvuun! Pää näytti suhteessa isolta, silmät ja aukile kuopalla, hirviä univaje itellä ja paino ei pojalla ollu kuukauteen siis noussu 100g enempää. Sain heti komennon antaa korviketta lisäksi ja alottaa soseet, kuukauden päästä kontrollissa (3,5kk) vastas jo parikuista kooltaan mutta oksentelu ei loppunu, aina maijon jälkeen yrjös. Sitte sain komennon lopettaa imetys, sitte ajan kanssa selevis kaikki pojan allergiat ja rajotukset. Mutta soseille kiitos meijän pikkupoika kasvo niin hienosti! :)
    Ja nuorempi poika. Kakkausväli oli yli 10pv :/ kuumemittarilla kun ei saa kakattaa, niin maitoon lantrattua luumusosetta pari tlusikallista pari kertaa viikossa, suoli toimi samantien :)

    Joten en usko maistelun aiheuttavan lähes kolmikuisille mitään muuta ku harjotuksia tulevaan! :)

    Ihanaa joulua Iina sulle ja teidän ihanalle perheelle<3

    Terveisin Kärtsyt Valenciasta!

    VastaaPoista
  89. oli aivan pakko kysyä äitiltä milloin aloin syömään pottua kun nämä kommentit täällä niin kovin naurettavilta tuntuivat. Ja vastaus oli että 3kk alettiin. Olin oikeen hyvällä kasvulla ja muutenkin perus terve ja arvatkaa mitä dick-face-anonyymit - OLEN EDELLEEN! Ilta-lehti huomio, ''lapsi ei kärsinytkään vanhemmalla iällä aikaisesta soseen syömisestä!!!''

    Ja täällä oli tämä yksi joka napisi Oton kielenkäytöstä kommentissaan, ja kuinka siitä näkyy että nuoria tässä vielä ollaan. Armahin netin käyttäjä toveri, tiedettävästi on niitä 40+ vuotiaitakin jotka käyttävät ihan samanlaista kieltä. Ellei jopa pahempaa.

    -IIDA

    VastaaPoista
  90. Minun oli pakko saada nyt sanoa oma mielipide tähän asiaan. Erittäin typerää käytöstö aikuisilta ihmisiltä! Olen varma että tiedät mitä Tiaralle syötät ja olet varma valinnoissasi hänen suhteen. Annat tyttärellesi sosetta silloin kun sen aika on mielestäsi koittanut. Vaikutat erittäin vastuulliselta ja rakastavalta äidiltä, nuoresta iästäsi huolimatta. Tiara on onellinen pieni tyttö.

    Hyvää jatkoa sinulle ja koko perheellesi sekä onnea vuodelle 2012!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi♥